0 0
Chřestovobramborový krém

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g chřest
400 g brambory
1/2 bílá cibule
150 ml smetana na vaření
100 ml bílé víno
voda
parmazán volitelné
sůl
pepř

Nutritional information

263,0
Kcal
13,5
Tuky
5,7
Bílkoviny
27,6
Sacharidy

Bookmark this recipe

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Chřestovobramborový krém

Features:
  • bezlepkové
  • s alkoholem
  • vegetariánské
  • 50min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Chřestovobramborový krém se smetanou zasytí zhruba 4 strávníky a je velmi delikátní chuti. Hodí se jako předkrm nebo namísto polévky v rámci večeře.




Konzumací chřestu můžeme velmi pozitivně působit na naše zdraví, obsahuje totiž velmi vysoké množství kyseliny listové, vitamínů skupiny B, provitamínu A, vitamínu C a E, i minerálních látek, zejména draslíku a zinku. Bohatstvím živin, které obsahuje, blahodárně ovlivňuje naši vitalitu, oddolnost vůči stresu a onemocněním, činnost mozku, ledvin a střev, pročisťuje náš organizmus a zbavuje jej volných radikálů a kyselin.

Velmi užitečný článek o chřestu najdete zde. Dozvíte se v něm podrobněji o účincích chřestu, o upozorněních a doporučeních při jeho použití.

Recept na focacciu, kterou můžete spatřit na hlavní fotografii receptu je zde.

A nyní lze již přistoupit k samotnému receptu.

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Steps

1
Done

Nejprve očistíme chřest. Tato úprava spočívá v omytí a následném odříznutí zdřevnatělých konců stonků, které vyhodíme, a hlaviček chřestu (kde končí lístky), které uvaříme v páře (zhruba po dobu 15 minut). Zbylé stonky oloupeme škrabkou a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak je třeba oloupat omyté brambory a nakrájet je na drobné kostičky. Nakrájíme i cibuli.

2
Done

Pánev nahřejeme, a poté přidáme olivový olej. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a přidáme nadrobno nakrájené stonky chřestu a po pár minutách i kostičky brambor.

3
Done

Zalijeme vínem a počkáme, až se z většiny vyvaří. Poté zalijeme horkou vodou, kterou přidáme v takovém množství, aby ze směsi mohl vzniknout konzistentní krém. Necháme vařit 25 minut, v jejichž průběhu občas promícháme, osolíme, opepříme. 5 minut před koncem přilijeme smetanu a promícháme.

4
Done

Vše rozmixujeme dohladka a podáváme horké či minimálně teplé v kombinaci s vrcholky chřestu uvařenými v páře, parmezánem, bílým chlebem nebo domácí focacciou.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cedrát v karamelu
previous
Cedrát v karamelu
Torta tenerina
next
Torta tenerina
Cedrát v karamelu
previous
Cedrát v karamelu
Torta tenerina
next
Torta tenerina

Add Your Comment