3 0
Čokoládový poklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g hořká čokoláda s obsahem kakaa 60%
90 g bílek bílky zhruba ze 3 vajec
100 g žloutek 4 žloutky
100 g Cremolì
50 g hladká mouka
90 g moučkový cukr
15 g kukuřičný škrob
10 g hořké kakao holandského typu
1 vanilkový lusk
125 g červený rybíz

Bookmark this recipe

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Čokoládový poklad

Features:
  • vegetariánské
  • 40min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Potrpíte si na delikatesy? Nebo chcete potěšit svého manžela, přítele nebo hosty? Připravte jim Čokoládový poklad! Dezert s čokoládovým krémem uvnitř v kombinaci s červeným rybízem je dokonalým požitkem. Asi ho znáte pod názvem čokoládový fondant nebo čokoládový fondán, ale mně tento dezert chutná tolik, že pro mě je to prostě Čokoládový poklad. Seznámím Vás tu s postupem na tento snadný a originální dezert z hořké čokolády bez másla, který podáváme například po obědě. Z uvedeného množství ingrediencí připravíte 4 zákusky. Lze je připravit s předstihem a před podáváním dát do trouby, proto si přípravu můžete naplánovat podle svého času. Čokoládové fondanty se totiž podávají ještě teplé proto, aby po zakrojení lžičky vytekl čokoládový krém. Pokud je budete podávat po vychladnutí, rozhodně je to také možné. Čokoládová náplň nebude tak tekutá, ale stále měkká a krémovitá.



Dokonalou chuťovou kombinací k tomuto zákusku je červený rybíz a lesní ovoce. Čokoládový poklad můžete podávat i s vanilkovou zmrzlinou. K zapečení dezertu lze použít hliníkové formičky o objemu 110 ml, které se pro svou odolnost vůči vysokým teplotám hodí i pro pečení v troubě. Máte rádi čokoládu? Pak se podívejte také na recepty:

Domácí horká čokoláda

Torta tenerina

Tiramisù s čokoládou.

Pročtěte si i další italské recepty různých typů na mém blogu! Všechny jsou koncipovány tak, abyste si pochutnali, ať jsou sladké či slané, pikantní či jemné. Pro výběr dalšího receptu jděte na hlavní stránku blogu nebo na stránku s kategoriemi receptů.

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Steps

1
Done

Připravíme a navážíme si ingredience na Čokoládový poklad. Z vanilkového lusku vybereme semínka vanilky tak, že lusk podélně rozřízneme a nožem seškrábneme dřeň z obou polovin. Formičky vymažeme Cremolì a vysypeme kakaem.

2
Done

Připravíme si vodní lázeň a necháme v ní roztavit čokoládu. Jakmile bude čokoláda zcela tekutá, přidáme Cremolì.

3
Done

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Nejprve šleháme samotné bílky na sníh. Zkontrolujeme tání čokolády a Cremolì, protože pokud je vše roztaveno, zamícháme a odstavíme z vodní lázně. Žloutky s moučkovým cukrem šleháme, dokud nedosáhneme krémovité konzistence.

4
Done

Do našlehaných žloutků přidáme vanilkovou dřeň, mouku, kakao a kukuřičný škrob. Vše dobře prošleháme.

5
Done

K našlehané směsi žloutků a sypkých ingrediencí přilijeme roztavenou čokoládu s Cremolì (ne ihned z vodní lázně, jelikož je potřeba, aby čokoláda nebyla horká nebo příliš teplá). Opět ušleháme. Nyní zapneme troubu na 220 stupňů, abychom ji předehřáli. K našlehané směsi přidáme po lžících sníh z našlehaných bílků. Pomalu promícháváme už jen lžící a přestaneme, až když je hmota homogenní. Naplníme formičky až po okraj. Jakmile je v troubě 220 stupňů, snížíme teplotu na 200 stupňů a dáme formičky na plech a vložíme do trouby. Pečeme 9-10 minut. Po vyndání z trouby vyklopíme dezert z formičky (půjde to velmi snadno) na dezertní talířek, ozdobíme červeným rybízem a podáváme ještě teplé.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Domácí horká čokoláda
previous
Domácí horká čokoláda
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
next
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
Domácí horká čokoláda
previous
Domácí horká čokoláda
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
next
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty

Add Your Comment