• Home
  • Maso
  • Cukety plněné masem a salsicciou
0 0
Cukety plněné masem a salsicciou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 ks cuketa
1 ks salsiccia
190 g vepřové maso mleté
1 vejce
1 žloutek
50 g strouhanka
1 stroužek česnek
pažitka
olivový olej
sůl
pepř

Bookmark this recipe

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Cukety plněné masem a salsicciou

Zucchine ripiene di maiale e salsiccia

  • 70min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Z mnoha možností přípravy plněných cuket jsem zatím vyzkoušela dvě. Obě byly vynikající. Nyní bych Vám chtěla představila tu masovou – Cukety plněné masem a salsicciou. Ať si pochutnáte, potěšíte svého muže, doplníte bílkoviny a nasytíte se. Takový pokrm se skvěle hodí k obědu či večeři. A to i slavnostní. Jedná se o oblíbený italský domácí recept, plněné cukety se vaří nebo zapékají v troubě.

Není nutné koupit cukety kulaté, stejně dobře se Vám podaří plněné podlouhlé cukety. Na ty můžete použít vykrajovátko, s jehož pomocí získáte z cukety jakousi trubičku. Nebo pokud Vám přijde zbytečné si jej opatřit, cuketu rozkrojte napůl a vydlabejte každou z polovin. Vždy dosáhnete skvělého výsledku, kterým potěšíte.

Plněné cukety masem a salsicciou můžete skladovat v lednici ve vakuově uzavíratelné nádobě maximálně 2 dny.

Ať Vám Cukety plněné masem a salsicciou chutnají!

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Steps

1
Done

Cukety omyjeme, odkrojíme stopku (nevyhazujeme je, můžeme je také upéci a využít jako dekoraci) a vykrajovátkem vyjmeme dužinu, kterou dáme do mixéru. Duté cukety otočíme dnem vzhůru, aby vytekla tekutina.

2
Done

Rozmixujeme dužinu cuket a dáme do větší mísy. Pak rozmixujeme i salsicciu a vložíme do mísy k dužině.

3
Done

Přidáme i mleté vepřové maso, strouhanku, pažitku, rozkvedlané vejce a žloutek, olivový olej, pepř a sůl.

4
Done

Směs dobře promícháme a naplníme jí duté cukety, položené na plechu s pečicím papírem. Pečeme dozlatova (20 minut na 170 stupňů a dalších 30 minut na 150 stupňů v horkovzdušné troubě).

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Purée z bobů
previous
Purée z bobů
Lískooříškový dezert
next
Lískooříškový dezert
Purée z bobů
previous
Purée z bobů
Lískooříškový dezert
next
Lískooříškový dezert

Add Your Comment