0 0
Fazolky na česneku a olivovém oleji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g zelené fazolky
2 česnek stroužky
olivový olej
špetka jedlá soda
sůl

Nutritional information

60
kcal

Bookmark this recipe

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Fazolky na česneku a olivovém oleji

Fagiolini aglio e olio

Features:
  • vegetariánské

Když při nákupu fazolek pomyslím na výslednou chuť, je mi každý sáček malý :-) Jsou skvělým doplňkem k večeři i obědu.

  • 75min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kdo by čekal, že budou fazolové lusky tak dobré! Kdo z Vás je ještě nikdy neochutnal – připravte si je! Jsou také zdravé pro obsah vlákniny a kyseliny listové, nízkokalorické a človek by je jedl na kila. Opravdu. Když jdu nakoupit zelené fazolky, žádný sáček není dost velký. Pořád přidávám a přidávám a říkám si: „To nám stačit nebude“. 🙂 A ten, kdo umí fazolky dobře připravit, si říká to samé. Kupuji italské fazolky, protože nám chutnají nejvíc. Nepotřebuji, aby měly odřezané stopky, beru je celé, abych si pak dala tu práci a odtrhala je sama. S určitým grifem to jde raz dva.



Pro přípravu fazolových lusků Vám postačí jeden stroužek česneku na porci fazolek, extrapanenský olivový olej, sůl a jedlá soda. Nic snazšího snad neexistuje! Podávají se většinou jako příloha k masu či rybám, ale jsou výborné i samotné.
Alternativní dochucení zelených fazolek je s rajčatovým pyré, pokud máte dobré (takové, kde jsou vidět malinké kousíčky rajčat a má spíše oranžovočervenou než rudou barvu), můžete vyzkoušet. Mně osobně ale stejně nejvíc chutná ta verze s česnekem a ničím dalším. A rajčatové pyré si nechám pro přípravu něčeho dalšího.

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Steps

1
Done

Fazolky omyjeme, necháme je 45 min máčet ve vodě a odtrhneme z nich stopky.
Poté je dáme do tlakového hrnce, přidáme jedlou sodu a necháme vařit 15 minut.

2
Done

Mezitím z česneku odstraníme jádro, čímž omezíme typickou aromatičnost česneku, a orestujeme ho na olivovém oleji. Jakmile jsou fazolky vařené, přidáme je do pánve, osolíme a pár minut na pánvičce promícháváme fazolky v oleji s česnekem. A je hotovo, buon appetito!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zeleninová polévka
previous
Zeleninová polévka
Čekankové rizoto
next
Čekankové rizoto
Zeleninová polévka
previous
Zeleninová polévka
Čekankové rizoto
next
Čekankové rizoto

Add Your Comment