0 0
Fazolky na česneku a olivovém oleji

Sdílejte na svém profilu:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Upravit počet porcí:
400 g zelené fazolky
2 česnek stroužky
olivový olej
špetka jedlá soda
sůl

Nutriční hodnoty

60
kcal

Uložit tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Fazolky na česneku a olivovém oleji

Fagiolini aglio e olio

Vlastnosti:
  • vegetariánské

Když při nákupu fazolek pomyslím na výslednou chuť, je mi každý sáček malý :-) Jsou skvělým doplňkem k večeři i obědu.

  • 75min
  • Porce 2
  • Snadné

Ingredience

O receptu

Sdílet

Kdo by čekal, že budou fazolové lusky tak dobré! Kdo z Vás je ještě nikdy neochutnal – připravte si je! Jsou také zdravé pro obsah vlákniny a kyseliny listové, nízkokalorické a človek by je jedl na kila. Opravdu. Když jdu nakoupit zelené fazolky, žádný sáček není dost velký. Pořád přidávám a přidávám a říkám si: „To nám stačit nebude“. 🙂 A ten, kdo umí fazolky dobře připravit, si říká to samé. Kupuji italské fazolky, protože nám chutnají nejvíc. Nepotřebuji, aby měly odřezané stopky, beru je celé, abych si pak dala tu práci a odtrhala je sama. S určitým grifem to jde raz dva.



Pro přípravu fazolových lusků Vám postačí jeden stroužek česneku na porci fazolek, extrapanenský olivový olej, sůl a jedlá soda. Nic snazšího snad neexistuje! Podávají se většinou jako příloha k masu či rybám, ale jsou výborné i samotné.
Alternativní dochucení zelených fazolek je s rajčatovým pyré, pokud máte dobré (takové, kde jsou vidět malinké kousíčky rajčat a má spíše oranžovočervenou než rudou barvu), můžete vyzkoušet. Mně osobně ale stejně nejvíc chutná ta verze s česnekem a ničím dalším. A rajčatové pyré si nechám pro přípravu něčeho dalšího.

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Postup

1
Hotovo

Fazolky omyjeme, necháme je 45 min máčet ve vodě a odtrhneme z nich stopky.
Poté je dáme do tlakového hrnce, přidáme jedlou sodu a necháme vařit 15 minut.

2
Hotovo

Mezitím z česneku odstraníme jádro, čímž omezíme typickou aromatičnost česneku, a orestujeme ho na olivovém oleji. Jakmile jsou fazolky vařené, přidáme je do pánve, osolíme a pár minut na pánvičce promícháváme fazolky v oleji s česnekem. A je hotovo, buon appetito!

Hodnocení receptu

Recept zatím nebyl ohodnocen. Chutnalo Vám? Přidejte první hodnocení!
Zeleninová polévka
předchozí
Zeleninová polévka
Čekankové rizoto
další
Čekankové rizoto
Zeleninová polévka
předchozí
Zeleninová polévka
Čekankové rizoto
další
Čekankové rizoto

Přidejte komentář