0 0
Focaccia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g hladká mouka
350 g voda
50 ml olivový olej
25 g droždí čerstvé pekařské droždí
1 g cukr
5 g sůl

Nutritional information

340
Kcal
2,5
Tuky
13,92
Bílkoviny
72,94
Sacharidy

Bookmark this recipe

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Focaccia

Features:
  • vegetariánské
  • 3h 30min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Snadný recept na pravou italskou focacciu je tady! Je výborná, ochutnejte!
Focaccia je chléb, který se peče od pradávna, a je matkou pizzy. Ingredience na její přípravu jsou snadno dostupné a Vy tak i doma docílíte skvělého výsledku, pokud budete postupovat podle mého receptu. Když jsem se jí poprvé připravila, nadchla nejen mě, ale i mého manžela Itala, který byl potěšen, že se mi podařilo upéci focacciu tak, jak má skutečně vyjít. Vždy, když u nás doma zavoní, bleskurychle je pryč minimálně polovina. Večeře, pro kterou ji obvykle připravuji, se tak často ani nedočká nebo jí zbyde jen kousek. Focaccia je vyhledávána pro svou jednoduchost, ale existují i další pestřejší varianty. Mně osobně focaccia chutná prostě jen tak…


You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Steps

1
Done

Smícháme vodu, olej, cukr a rozdrobené droždí a dobře promícháme. Tekutinu vlijeme do mísy s moukou, přidáme sůl a zhruba 7 minut mícháme lžící. Mísu přikryjeme pokličkou a necháme 2h kynout.

2
Done

Po zdvojnásobení objemu těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Ruce si dobře omastíme olivovým olejem a prsty rovnoměrně roztahujeme těsto po celém plechu. Jelikož je focaccia známá svými ďolíky, opět si namastíme prsty olivovým olejem a do těsta děláme vpichy konečky prstů. Plech s těstem přikryjeme (například jiným plechem) a necháme kynout další hodinu.

3
Done

Vrstva těsta se zvýšila a my můžeme péci na 220 stupňů Celsia 25 – 30 minut. Výsledkem je vynikající zlatavá focaccia, která je na povrchu křupavá, ale uvnitř měkká. Ještě ji potřeme extrapanenským olivovým olejem a jakmile vychladne, může být konzumována.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizzettine
next
Pizzettine
Pizzettine
next
Pizzettine

Add Your Comment