0 0
Focaccia

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete jen zkopírovat a sdílet tuto url adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g hladká mouka
350 g voda
50 ml olivový olej
25 g droždí čerstvé pekařské droždí
1 g cukr
5 g sůl

Nutriční hodnoty

340
Kcal
2,5
Tuky
13,92
Bílkoviny
72,94
Sacharidy

Uložit tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Focaccia

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 3h 30min
  • Porce 4
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Snadný recept na pravou italskou focacciu je tady! Je výborná, ochutnejte!
Focaccia je chléb, který se peče od pradávna, a je matkou pizzy. Ingredience na její přípravu jsou snadno dostupné a Vy tak i doma docílíte skvělého výsledku, pokud budete postupovat podle mého receptu. Když jsem se jí poprvé připravila, nadchla nejen mě, ale i mého manžela Itala, který byl potěšen, že se mi podařilo upéci focacciu tak, jak má skutečně vyjít. Vždy, když u nás doma zavoní, bleskurychle je pryč minimálně polovina. Večeře, pro kterou ji obvykle připravuji, se tak často ani nedočká nebo jí zbyde jen kousek. Focaccia je vyhledávána pro svou jednoduchost, ale existují i další pestřejší varianty. Mně osobně focaccia chutná prostě jen tak…


You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Postup

1
Hotovo

Smícháme vodu, olej, cukr a rozdrobené droždí a dobře promícháme. Tekutinu vlijeme do mísy s moukou, přidáme sůl a zhruba 7 minut mícháme lžící. Mísu přikryjeme pokličkou a necháme 2h kynout.

2
Hotovo

Po zdvojnásobení objemu těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Ruce si dobře omastíme olivovým olejem a prsty rovnoměrně roztahujeme těsto po celém plechu. Jelikož je focaccia známá svými ďolíky, opět si namastíme prsty olivovým olejem a do těsta děláme vpichy konečky prstů. Plech s těstem přikryjeme (například jiným plechem) a necháme kynout další hodinu.

3
Hotovo

Vrstva těsta se zvýšila a my můžeme péci na 220 stupňů Celsia 25 – 30 minut. Výsledkem je vynikající zlatavá focaccia, která je na povrchu křupavá, ale uvnitř měkká. Ještě ji potřeme extrapanenským olivovým olejem a jakmile vychladne, může být konzumována.

Hodnocení receptu

Ohodnoťte tento recept jako první!
Pizzettine
další
Pizzettine
Pizzettine
další
Pizzettine

Přidejte komentář