• Home
  • Maso
  • Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví
0 0
Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví

  • 25min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Když je málo času, ale je potřeba připravit teplý a vydatný oběd za 25 minut, jsou Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví tou správnou volbou. Hodí se k obědu i večeři, můžete však maso nakrájet na menší kousky a podávat i jako předkrm.

Dle mého názoru je trojobal příliš těžký na trávení, úplně stačí, že se maso smaží. Proto volím vždy tuto variantu, se kterou jsem se setkala v Itálii. Tam se používá olivový olej někdy i ke smažení, není tolik drahý, protože olivovníků a olivového oleje je tam mnoho. Ale v našich podmínkách je olivového oleje na smažení škoda. Olivový olej sám o sobě není rezistentní vůči vysoké teplotě. Pokud si přejete smažit, doporučuji Vám tuk Gira+, který je variantou Cremolì, jen je vyroben ze slunečnicového oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové. Gira+ obsahuje velké množství zdravých nenasycených mastných kyselin a odolává vysokým teplotám. K přípravě krůtích plátků na pánvičce jej lze ale také použít. Po smažení se snažím maso co nejlépe osušit papírovou utěrkou a na závěr vždy pokapat plátky masa citrónovou šťávou, jelikož je o ní známé, že pomáhá spalovat tuky.



Maso prosím nepepřete ani nesolte před tepelnou úpravou. Proč se dozvíte níže.

Karamelizované mrkvičky jsou skutečnou pochoutkou. Mohu je doporučit nejen k tomuto chodu. Vegetariáni si je mohou připravit i bez masa v rámci oblíbené zeleninové variace.

Určitě vyzkoušejte a komentujte, Váš názor mě zajímá!

Dobrou chuť!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Steps

1
Done

Nakrájíme si krůtí prsa na tenké plátky, které ani nemusíme naklepávat, pokud jsou tenké tak, jak vidíte na fotografii. Plátky obalíme v mouce a počkáme, dokud se mouka nevstřebá. Poté maso obalíme v mouce znovu.

2
Done

Na pánvi si rozehřejeme Gira+. Oloupeme mrkve, opláchneme je a škrabkou je loupeme dál, abychom získali dlouhé mrkvové hoblinky. Přidáme je do pánvičky, posypeme třtinovým cukrem, špetkou soli a promícháme. Restujeme, dokud mrkve nezměknou.

3
Done

Maso smažíme na Gira+ z každé strany, dokud nezezlátne. V průběhu smažení posypeme krůtí plátky čerstvým oregánem. Nesolíme ani nepepříme maso před obalením v mouce, ale až po tepelné úpravě. Jinak mouka na mase nebude dobře držet. Maso po smažení tedy osušíme papírovými utěrkami zespoda i zeshora, posypeme solí a pepřem a pokapeme citrónovou šťánou. Servírujeme s karamelizovanou mrkví a opečeným bílým chlebem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sicilská polévka
previous
Sicilská polévka
Paccheri s hráškem a rajčaty
next
Paccheri s hráškem a rajčaty
Sicilská polévka
previous
Sicilská polévka
Paccheri s hráškem a rajčaty
next
Paccheri s hráškem a rajčaty

Add Your Comment