• Home
  • Maso
  • Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví
0 0
Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete jen zkopírovat a sdílet tuto url adresu

Uložit tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví

  • 25min
  • Porce 2
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Když je málo času, ale je potřeba připravit teplý a vydatný oběd za 25 minut, jsou Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví tou správnou volbou. Hodí se k obědu i večeři, můžete však maso nakrájet na menší kousky a podávat i jako předkrm.

Dle mého názoru je trojobal příliš těžký na trávení, úplně stačí, že se maso smaží. Proto volím vždy tuto variantu, se kterou jsem se setkala v Itálii. Tam se používá olivový olej někdy i ke smažení, není tolik drahý, protože olivovníků a olivového oleje je tam mnoho. Ale v našich podmínkách je olivového oleje na smažení škoda. Olivový olej sám o sobě není rezistentní vůči vysoké teplotě. Pokud si přejete smažit, doporučuji Vám tuk Gira+, který je variantou Cremolì, jen je vyroben ze slunečnicového oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové. Gira+ obsahuje velké množství zdravých nenasycených mastných kyselin a odolává vysokým teplotám. K přípravě krůtích plátků na pánvičce jej lze ale také použít. Po smažení se snažím maso co nejlépe osušit papírovou utěrkou a na závěr vždy pokapat plátky masa citrónovou šťávou, jelikož je o ní známé, že pomáhá spalovat tuky.



Maso prosím nepepřete ani nesolte před tepelnou úpravou. Proč se dozvíte níže.

Karamelizované mrkvičky jsou skutečnou pochoutkou. Mohu je doporučit nejen k tomuto chodu. Vegetariáni si je mohou připravit i bez masa v rámci oblíbené zeleninové variace.

Určitě vyzkoušejte a komentujte, Váš názor mě zajímá!

Dobrou chuť!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Postup

1
Hotovo

Nakrájíme si krůtí prsa na tenké plátky, které ani nemusíme naklepávat, pokud jsou tenké tak, jak vidíte na fotografii. Plátky obalíme v mouce a počkáme, dokud se mouka nevstřebá. Poté maso obalíme v mouce znovu.

2
Hotovo

Na pánvi si rozehřejeme Gira+. Oloupeme mrkve, opláchneme je a škrabkou je loupeme dál, abychom získali dlouhé mrkvové hoblinky. Přidáme je do pánvičky, posypeme třtinovým cukrem, špetkou soli a promícháme. Restujeme, dokud mrkve nezměknou.

3
Hotovo

Maso smažíme na Gira+ z každé strany, dokud nezezlátne. V průběhu smažení posypeme krůtí plátky čerstvým oregánem. Nesolíme ani nepepříme maso před obalením v mouce, ale až po tepelné úpravě. Jinak mouka na mase nebude dobře držet. Maso po smažení tedy osušíme papírovými utěrkami zespoda i zeshora, posypeme solí a pepřem a pokapeme citrónovou šťánou. Servírujeme s karamelizovanou mrkví a opečeným bílým chlebem.

Hodnocení receptu

Ohodnoťte tento recept jako první!
Sicilská polévka
předchozí
Sicilská polévka
Paccheri s hráškem a rajčaty
další
Paccheri s hráškem a rajčaty
Sicilská polévka
předchozí
Sicilská polévka
Paccheri s hráškem a rajčaty
další
Paccheri s hráškem a rajčaty

Přidejte komentář