• Home
  • Maso
  • Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví
0 0
Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví

Sdílejte na svém profilu:

Or you can just copy and share this url

Uložit tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví

  • 25min
  • Porce 2
  • Snadné

Ingredience

O receptu

Sdílet

Když je málo času, ale je potřeba připravit teplý a vydatný oběd za 25 minut, jsou Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví tou správnou volbou. Hodí se k obědu i večeři, můžete však maso nakrájet na menší kousky a podávat i jako předkrm.

Dle mého názoru je trojobal příliš těžký na trávení, úplně stačí, že se maso smaží. Proto volím vždy tuto variantu, se kterou jsem se setkala v Itálii. Tam se používá olivový olej někdy i ke smažení, není tolik drahý, protože olivovníků a olivového oleje je tam mnoho. Ale v našich podmínkách je olivového oleje na smažení škoda. Není rezistentní vůči vysoké teplotě a jeho kladné vlastnosti se při smažení stejně zničí. Proto k přípravě krůtích plátků používám slunečnicový olej. Po smažení se snažím maso co nejlépe osušit papírovou utěrkou a na závěr vždy pokapat plátky masa citrónovou šťávou, jelikož je o ní známé, že pomáhá spalovat tuky. Aby se alespoň pro můj pocit snížilo množství tuku, který přijímáme.



Maso prosím nepepřete ani nesolte před tepelnou úpravou. Proč se dozvíte níže.

Karamelizované mrkvičky jsou skutečnou pochoutkou. Mohu je doporučit nejen k tomuto chodu. Vegetariáni si je mohou připravit i bez masa v rámci oblíbené zeleninové variace.

Určitě vyzkoušejte a komentujte, Váš názor mě zajímá!

Dobrou chuť!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Postup

1
Hotovo

Nakrájíme si krůtí prsa na tenké plátky, které ani nemusíme naklepávat, pokud jsou tenké tak, jak vidíte na fotografii. Plátky obalíme v mouce a počkáme, dokud se mouka nevstřebá. Poté maso obalíme v mouce znovu.

2
Hotovo

Na pánvi si rozehřejeme máslo. Oloupeme mrkve, opláchneme je a škrabkou je loupeme dál, abychom získali dlouhé mrkvové hoblinky. Přidáme je do pánvičky, posypeme třtinovým cukrem, špetkou soli a promícháme. Restujeme, dokud mrkve nezměknou.

3
Hotovo

Maso smažíme na slunečnicovém oleji z každé strany, dokud nezezlátne. V průběhu smažení posypeme krůtí plátky čerstvým oregánem. Nesolíme ani nepepříme maso před obalením v mouce, ale až po tepelné úpravě. Jinak mouka na mase nebude dobře držet. Maso po smažení tedy osušíme papírovými utěrkami zespoda i zeshora, posypeme solí a pepřem a pokapeme citrónovou šťánou. Servírujeme s karamelizovanou mrkví a opečeným bílým chlebem.

Hodnocení receptu

Recept zatím nebyl ohodnocen. Chutnalo Vám? Přidejte první hodnocení!
Sicilská polévka
předchozí
Sicilská polévka
Paccheri s hráškem a rajčaty
další
Paccheri s hráškem a rajčaty
Sicilská polévka
předchozí
Sicilská polévka
Paccheri s hráškem a rajčaty
další
Paccheri s hráškem a rajčaty

Přidejte komentář