0 0
Omáčka La Buonissima

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete jen zkopírovat a sdílet tuto url adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 ml rajčatový protlak
1/2 cibule
90 g mrkev 1 mrkev
1 stonek řapíkatý celer
80 g pancetta
150 ml smetana na vaření
olivový olej extrapanenský
sůl

Uložit tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Omáčka La Buonissima

Sugo al pomodoro, pancetta e panna

  • 50min
  • Porce 4
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Jsem máma, ale vařit chci tak dobře jako babičky. Mám tedy náročný cíl, ale když se mi k němu (dle názoru těch, kdo ochutnají) podaří alespoň trošku přiblížit, mám radost. A stejně tak ráda se s Vámi o takový dobrý recept podělím. A tak je tu Omáčka La Buonissima!

Název této omáčky jsem zvolila sama kvůli tomu, že výsledná chuť je skutečně výborná. Jinak, pokud byste chtěli vědět, jak by omáčku nazvali v Itálii (recept je inspirován italskými domácími recepty), tak by to bylo Sugo al pomodoro, pancetta e panna, česky tedy Rajčatová omáčka s pancettou a smetanou. Je to varianta rajčatové omáčky, která obsahuje takové ingredience, které zajistí jemnou a lahodnou chuť. Pokud navíc vaříte s láskou a dodržujete zásadu pomalého varu po delší dobu, skvělý výsledek se dostaví na 100 %.  Snad se mezi Vámi najde i někdo další, kdo si ji oblíbí. Přeji dobrou chuť!

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Postup

1
Hotovo

Jako první oloupeme mrkev a cibuli a očistíme celer od vláken. Nakrájíme je na menší kousky, nemusí být úplně drobné, protože tyto tři ingredience chceme tak najemno, že je nutné je stejně rozmixovat. Takže, jakmile toto učiníme, můžeme přistoupit k dalšímu kroku.

2
Hotovo

Na rozehřáté pánvičce se zhruba 2 lžícemi extra panenského olivového oleje začneme pomalu restovat rozmixovanou směs zeleniny. Je třeba ji průběžně promíchávat.

3
Hotovo

Nyní máme čas si nakrájet pancettu na hodně malé kousíčky. Poté pancettu při teplotě nížšího stupně restujte na olivovém oleji (na jiné pánvičce, než kde máme zeleninu) tak dlouho, dokud nebude pěkně opečená. Pak plotýnku vypneme a pancettu necháme stranou.

4
Hotovo

V momentě, kdy zelenina změní vlivem tepelné úpravy barvu, můžeme přidat rajčatový protlak. Osolíme, přiklopíme a necháme vařit alespoň 20 minut při mírném stupni.

5
Hotovo

Před koncem varu přidáme do pánvičky smetanu a orestovanou pancettu. Promícháme a omáčka La Buonissima je hotová! Můžeme jí přelít těstoviny uvařené al dente či gnocchi a podávat!

Hodnocení receptu

Ohodnoťte tento recept jako první!
Cikorka
předchozí
Cikorka
Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami
další
Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami
Cikorka
předchozí
Cikorka
Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami
další
Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami

Přidejte komentář