1 0
Penne s ricottou a rajčaty

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
400 g penne rigate
400 g cherry rajčata
500 g ricotta
2 šalotka
bazalka čerstvá
olivový olej
sůl hrubozrnná
pepř

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Penne s ricottou a rajčaty

Penne alla ricotta e pomodorini

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 20min
  • Porce 4
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Penne s ricottou a rajčaty jsou svěžím, nízkokalorickým a velmi chutným prvním chodem, který budete mít hotový během pouhých 20 minut! Pokud tedy chcete připravit skvělý oběd a máte málo času, je tento recept ideální. A to i pokud držíte dietu nebo jste jen opatrní na to, jak kalorická jídla jíte!

Přidejte se a uvařte si také tento svěží italský pokrm z těstovin, po kterém rozhodně nepřiberete!



V tomto receptu byla použita pravá italská ricotta. Ricotta je jemný a nadýchaný čerstvý tvaroh, jehož chuť se ale od českého tvarohu liší. Je velmi delikátní chuti, téměř nasládlé a bez jakýchkoli znaků kyselosti. Má zhruba 11% tuku. Tento produkt ze syrovátky může být upravován na mnoho způsobů. Slaným i sladkým jídlům dodává vždy jedinečnou chuť. Je hojně využíván v kombinaci s těstovinami, které se ricottou i plní. Je také zdrojem vápníků a fosforu a obsahuje cenné bílkoviny.

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Mezitím, co se nám začíná vařit voda na těstoviny, necháme zahřát extrapanenský olivový olej na pánvi a pokrájíme šalotku, kterou pak na oleji restujeme.

2
Hotovo

Jakmile je voda horká, přidáme do ní hrubou sůl. Počítáme jednu hrstku (nabranou prsty) hrubé soli na 100 g těstovin. Vsypeme těstoviny a zapneme časovač na tolik minut, kolik nám předepisuje balení těstovin. Těstoviny je třeba ihned po vsypání do vroucí vody promíchat, aby se nepřipekly ke dnu hrnce. Občas je v průběhu varu promícháme. Snažíme se si var těstovin naplánovat tak, aby byly hotové ve stejnou dobu, jako připravovaná salsa.

3
Hotovo

Těstoviny se vaří, můžeme si mezitím nakrájet rajčata a dát je na pánvičku. Osolíme a opepříme. Jakmile je na nich znát var, přidáme nasekané lístky bazalky a promícháme. Zhruba po 8 minutách jsou rajčata i bazalka dostatečně tepelně upraveny, proto vypneme plotýnku a můžeme přidat ricottu. Naší salsu dobře promícháme. Na teplé pánvi se ricotta zahřeje, což stačí, varem procházet nemusí.

4
Hotovo

Jakmile vyprší čas pro var těstovin, slijeme je. Poté je můžeme smíchat se omáčkou z ricotty a rajčat. Podáváme odekorované pár lístky bazalky.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Krevety
předchozí
Krevety White Tiger
další
Špagety s mušlemi vongole
Krevety
předchozí
Krevety White Tiger
další
Špagety s mušlemi vongole

Přidejte komentář