0 0
Špagety s mušlemi vongole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg vongole
400 g špagety spaghetti n. 5
50 ml bílé víno
olivový olej extrapanenský
2 stroužky česneku
petrželka hladkolistá
sůl hrubozrnná
pepř

Bookmark this recipe

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Špagety s mušlemi vongole

Features:
  • s alkoholem
  • 2h 40min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pokud chcete připravit vongole (mušle) s těstovinami, tak jednoznačně se špagetami! Špagety s mušlemi vongole je recept typický pro oblast Středozemního moře a umožní Vám připravit si mušle tak, aby vynikla jejich skvělá chuť. Věřte, že nadchne i ty, kteří mořské plody běžně nekomzumují. Navíc se zde dozvíte, jak dosáhnout toho, aby i špagety nasály maximum chuti z mušlí. Prozradím Vám totiž ten lepší způsob přípravy.

Čím Vám konzumace mušlí prospěje? Mušle vongole jsou bohaté na obsah vitamínu B12 a železa. Mají také protizánětlivé účinky a jsou snadno stravitelné.




Tajemství dokonalé chuti netkví jen v následování mého receptu na Špagety s mušlemi vongole, ale začíná už při nákupu, kdy je třeba vybrat kvalitní vongole. Důležité je také mušle skladovat ve správných podmínkách u sebe doma, pokud je ihned nezpracujete, a důkladně mušle vyčistit, protože mohou obsahovat písek. A nikdo si jistě nepřeje drtit písek mezi zuby. Návod k tomu najdete zde:

http://www.buonissimo.cz/jak-ocistit-musle/

Při varu mušlí dochází k otevírání skořápek, pokud se některé neotevřou, je třeba je vyhodit, jelikož nejsou poživatelné.

Čistící proces zabere nejvíce času, samotný var mušlí a špaget je velmi rychlý. Tento recept je velmi snadný a dosáhnete úžasného výsledku. Vyzkoušejte sami!

Vína, se kterými tento pokrm vynikne:

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Steps

1
Done

Dva stroužky česneku a hladkolistou petrželku nasekáme na malé kousky a přidáme je do větší pánve s rozehřátým olivovým olejem. Jakmile se česnek lehce opeče, přidáme očištěné a propláchnuté vongole (návod k očištění mušlí najdete v sekci tutoriály nebo kliknutím na odkaz uvedený v úvodu). Podlijeme bílým vínem. Pánev přiklopíme a čekáme, dokud se vongole neotevřou.

2
Done

Nyní dáme vařit vodu na špagety, kterou po dosažení varu osolíme hrubozrnnou solí. Vongole několik minut po jejich otevření ještě tepelně upravujeme. Poté je z pánve postupně vyndáme a odstraníme případné neotevřené mušle. V pánvi nám zůstane šťáva z varu mušlí.

3
Done

Špagety dáme do vroucí vody a vaříme je pouze polovinu doby dle doporučení na obalu špaget. Šťávu z mušlí je potřeba scedit, jelikož může obsahovat písek. Použijeme k tomu jemného sítka. Do pánve vrátíme profiltrovanou šťávu, přidáme do ní napůl vařené špagety a jejich var dokončíme zde. Tak těstoviny nasají chuť mušlí, což je naším cílem. Vařené špagety opepříme.

4
Done

Posledním krokem receptu Špagety s mušlemi vongole je smíchání špaget s mušlemi (ve skořápce). Servírujeme na stůl i s talířkem na prázdné skořápky. Při konzumaci pak můžete obsah mušle vybrat vidličkou nebo vysrknout přímo ze skořápky.

5
Done

Jedna poznámka pro ty, kteří chtějí zachovat nasekanou petrželku a česnek (jež se v tomto postupu při filtraci jinak vyhodí). Na začátku vongole dáte na pánvičku s olejem, ale nepřidáte česnek ani petrželku. Jakmile se vongole otevřou, vyberete je z pánvičky a šťávu z varu mušlí přefiltrujete zmíněným způsobem. Pánvičku omyjeme pod tekoucí vodou (abychom odstranili písek), dáme do ní nový olej, pak česnek a petrželku a orestujeme. Pak vongole dáte zpět do pánve, přilijete profiltrovanou šťávu a pokračujete ve varu mušlí. Dále je postup shodný.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Penne s ricottou a rajčaty
previous
Penne s ricottou a rajčaty
Košíčky z parmazánu s lososem a rukolou
next
Košíčky z parmazánu s lososem a rukolou
Penne s ricottou a rajčaty
previous
Penne s ricottou a rajčaty
Košíčky z parmazánu s lososem a rukolou
next
Košíčky z parmazánu s lososem a rukolou

Add Your Comment