https://www.buonissimo.cz
  • Přihlásit se
  • Zaregistrovat se
  • Košík je prázdný
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Tutoriály
  • Čerstvé bezvaječné picchiarelli

Čerstvé bezvaječné picchiarelli

Posted on Úno 9th, 2016
by Jiřina Atanasi Ječná
Kategorie
  • Tutoriály
Čerstvé bezvaječné picchiarelli

Připravte si nejsnadnější a nejrychlejší čerstvé těstoviny podle tohoto domácího umbrijského receptu!

Celkem budete potřebovat pouhé 3 ingredience, 30 minut času na přípravu, 3 minuty na var těstovin a žádný lis na těsto, pouze ruce!

Picchiarelli jsou ve středoitalském regionu, Umbrii, velmi oblíbené domácí čerstvé těstoviny, které vaří místní babičky k obědu svým rodinám. Ačkoli se v Itálii připravují hojně i těstoviny koupené, ty domácí se poznají okamžitě s prvním soustem a jsou jednoznačně oblíbenější.

Picchiarelli mohou být vaječné či bezvaječné. Zde Vám představím ty bezvaječné. Ať si doma zkusíte, jak dobré mohou být ty nejjednodušší těstoviny!

V jakém receptu je můžete například uplatnit? Vyzkoušejte:

Picchiarelli s masovou omáčkou

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • teplá voda
  • špetka soli

Postup:

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
1. Připravíme si ingredience

 

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
2. Mouku smícháme se špetkou soli a přidáváme  vodu po troškách tak dlouho, dokud se nám nepodaří těsto pěkně zpracovat do hladkého bochánku.

 

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
3. Výsledný bochánek těsta

 

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
4. Z bochánku utrhneme malý kousek těsta a prsty z něj vyválíme jakýsi provázek.

 

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
5. Čerstvé bezvaječné picchiarelli na vále rozprostřeme jeden vedle druhého.

 

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
6. Navrch prosijeme trochu polohrubé mouky.

 

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
7. Picchiarelli v mouce dobře obalíme.

 

Čerstvé bezvaječné picchiarelli
8. Picchiarelli vaříme v horké osolené vodě 3 minuty. Pokud zbydou, dobře pomoučené je necháme buď přikryté utěrkou na vále nebo v uzavíratelné nádobě.

You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.

Jiřina Atanasi Ječná

komentář Skrýt komentáře

zuzana napsal:
18.2.2016 (21:22)

panecku! toto sa volaju u nas sulanie, robia sa len na Vianoce a varievali ich este nase stare matere 🙂

Odpovědět

Přidejte komentář Zrušit odpověď na komentář

Úvodem

Úvodem

Co řeknete, když Vám něco zachutná? V italštině po ochutnání něčeho lahodného zazní obvykle: „buonissimo“. Prostřednictvím blogu Buonissimo.cz Vám již 5 let předávám zejména italské recepty, které mě oslovily a stále se k nim vracím, když vařím pro svého manžela, děti i přátele. Poznejte se mnou skvělé tradiční i moderní chutě vyhlášené italské kuchyně, aby pro Vás jídlo bylo vždy příjemným zážitkem.

Dobrou chuť! / Buon appetito!

Jiřina Atanasi Ječná

SLEDUJTE NÁS

Sledujte nás na Instagramu

Nejoblíbenější recepty

  • Jak připravit kalamáryJak připravit kalamáry
  • Fazolový salátFazolový salát
  • Pomerančový koláčPomerančový koláč

  • Home

BUONISSIMO.CZ | VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA | © 2015-2021