https://www.buonissimo.cz
  • Přihlásit se
  • Zaregistrovat se
  • Košík je prázdný
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Nezařazené
  • Čerstvé těstoviny

Čerstvé těstoviny

Pasta fresca

Posted on Kvě 12th, 2016
by Jiřina Atanasi Ječná
Kategorie
  • Nezařazené
Čerstvé těstoviny

Když jsem ještě byla v období očekávání miminka, už jsem si plánovala, jak budu na mateřské dělat čerstvé těstoviny. Jednou jsem to vyřkla nahlas a zkušenějšími mi bylo sdělováno, že na to nebudu mít ani pomyšlení. Jenže já své první čerstvé těstoviny dělala hned v prvních dnech po odchodu na mateřskou dovolenou. A pěkně jsem je vyvalovala ručně i s kulatým břichem. A další čerstvé těstoviny samozřejmě následovaly, a to jsem pořád na mateřské… Žádný strojek nepoužívám, jedná se vždy o zcela domácí a ručně dělaný produkt. Pokud máte zájem se přiučit, jak pravé italské vaječné těstoviny dělám, postup je zde.

Zaprvé si opatříme správnou mouku. Nejlépe se pracuje s moukami určenými k přípravě čerstvých těstovin:

  • semola di grano duro – krupice (mouka) z tvrdé pšenice. Semola obsahuje více bílkovin (ta moje 12,5 g/100 g), lepku a má nižší glykemický index.
  • farina 00 di grano tenero – hladká mouka typu 00. Tato mouka obsahuje zhruba 9 g bílkovin na 100 g.

Obě mouky zajistí pěkně elastické těsto, které se dobře rozvaluje.

You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.

Jiřina Atanasi Ječná

Přidejte komentář Zrušit odpověď na komentář

Úvodem

Úvodem

Co řeknete, když Vám něco zachutná? V italštině po ochutnání něčeho lahodného zazní obvykle: „buonissimo“. Prostřednictvím blogu Buonissimo.cz Vám již 5 let předávám zejména italské recepty, které mě oslovily a stále se k nim vracím, když vařím pro svého manžela, děti i přátele. Poznejte se mnou skvělé tradiční i moderní chutě vyhlášené italské kuchyně, aby pro Vás jídlo bylo vždy příjemným zážitkem.

Dobrou chuť! / Buon appetito!

Jiřina Atanasi Ječná

SLEDUJTE NÁS

Sledujte nás na Instagramu

Nejoblíbenější recepty

  • Jak připravit kalamáryJak připravit kalamáry
  • Fazolový salátFazolový salát
  • Pomerančový koláčPomerančový koláč

  • Home

BUONISSIMO.CZ | VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA | © 2015-2021