Čerstvé těstoviny
Pasta fresca

Když jsem ještě byla v období očekávání miminka, už jsem si plánovala, jak budu na mateřské dělat čerstvé těstoviny. Jednou jsem to vyřkla nahlas a zkušenějšími mi bylo sdělováno, že na to nebudu mít ani pomyšlení. Jenže já své první čerstvé těstoviny dělala hned v prvních dnech po odchodu na mateřskou dovolenou. A pěkně jsem je vyvalovala ručně i s kulatým břichem. A další čerstvé těstoviny samozřejmě následovaly, a to jsem pořád na mateřské… Žádný strojek nepoužívám, jedná se vždy o zcela domácí a ručně dělaný produkt. Pokud máte zájem se přiučit, jak pravé italské vaječné těstoviny dělám, postup je zde.
Zaprvé si opatříme správnou mouku. Nejlépe se pracuje s moukami určenými k přípravě čerstvých těstovin:
- semola di grano duro – krupice (mouka) z tvrdé pšenice. Semola obsahuje více bílkovin (ta moje 12,5 g/100 g), lepku a má nižší glykemický index.
- farina 00 di grano tenero – hladká mouka typu 00. Tato mouka obsahuje zhruba 9 g bílkovin na 100 g.
Obě mouky zajistí pěkně elastické těsto, které se dobře rozvaluje.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.