https://www.buonissimo.cz
  • Přihlásit se
  • Zaregistrovat se
  • Košík je prázdný
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Tutoriály
  • Jak na krevety

Jak na krevety

Posted on Pro 21st, 2015
by Jiřina Atanasi Ječná
Kategorie
  • Tutoriály

Krevety jsou mořští korýši. Ač jsou k dispozici po celý rok, jsou sezónním zbožím v prosinci, kdy bývají loveny. V Itálii se loví zejména v Jaderském moři a poblíž Italského Lazia. Na českém trhu najdeme i krevety ulovené v Tichém, Indickém oceánu apod.




Výběr a úprava krevet

Pokud vybíráte krevety čerstvé, zaměřte se na celistvost krunýře a příjemnou vůni. Čerstvé krevety zkonzumujte již v den nákupu nebo oddělte hlavičky (které musíte okamžitě zpracovat např. pro vývar), pak zadní části můžete skladovat maximálně dva dny v lednici. Mražené krevety v mrazničce vydrží 3-4 měsíce.

Příprava krevet

Délka přípravy krevet závisí na jejich velikosti. Ty malé jsou na pánvičce nebo v hrnci uvařené za 5 minut, větší vyžadují 7-8 minut.Krevety se často podávají fritované, v krevetovém koktejlu, s těstovinami, rýží a podobně. Časem Vám představím různé způsoby jejich úpravy. Jeden z nich je zde.

Vyloupávání krevet

Před konzumací je třeba vyjmout maso z krunýře. Pokud jsou krevety celé neloupané, nejdříve je třeba odstranit končetiny, poté hlavu a maso vyjmout ze zbytku krunýře. Na vrchu svalu se nachází střívko, tenké nahnědlé vlákno, které je třeba taktéž odstranit tahem.

Krevety White Tiger

Jak na krevety

You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.

Jiřina Atanasi Ječná

Přidejte komentář Zrušit odpověď na komentář

Úvodem

Úvodem

Co řeknete, když Vám něco zachutná? V italštině po ochutnání něčeho lahodného zazní obvykle: „buonissimo“. Prostřednictvím blogu Buonissimo.cz Vám již 5 let předávám zejména italské recepty, které mě oslovily a stále se k nim vracím, když vařím pro svého manžela, děti i přátele. Poznejte se mnou skvělé tradiční i moderní chutě vyhlášené italské kuchyně, aby pro Vás jídlo bylo vždy příjemným zážitkem.

Dobrou chuť! / Buon appetito!

Jiřina Atanasi Ječná

SLEDUJTE NÁS

Sledujte nás na Instagramu

Nejoblíbenější recepty

  • Jak připravit kalamáryJak připravit kalamáry
  • Fazolový salátFazolový salát
  • Pomerančový koláčPomerančový koláč

  • Home

BUONISSIMO.CZ | VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA | © 2015-2021