https://www.buonissimo.cz
  • Přihlásit se
  • Zaregistrovat se
  • Košík je prázdný
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Tutoriály
  • Příprava semínek z dýně hokkaido

Příprava semínek z dýně hokkaido

Posted on Pro 13th, 2015
by Jiřina Atanasi Ječná
Kategorie
  • Tutoriály
Příprava semínek z dýně hokkaido

Když vaříte pokrm z dýně hokkaido, najdete v ní hodně semínek. Nejsou jen poživatelná, ale navíc velmi zdravá. Jen je potřeba vědět, jak je upravit, abychom si na nich pochutnali. Nemohu Vás o to ochudit.

Zaprvé z dýně odstraníme měkkou dužinu se semínky. Semínka od oranžových vláken oddělíme a propláchneme je ve vodě.

Necháme 8 hodin máčet ve vodě (ne v té oplachové), tzn., že si to můžete naplánovat tak, že semínka necháte namočená přes noc.




Po maceraci semínka z vody vyjmeme, rozložíme je např. na plech a necháme oschnout. Popřípadě je můžeme osušit papírovou utěrkou.

Následně je dáme na plech s pečícím papírem a 5 minut předehříváme troubu na 200 stupňů.

Během těchto pěti minut semínka zasypeme solí a pokapeme olivovým olejem. Rukama dobře promícháme, aby sůl a olej nebyly jen někde, a znovu semínka rozprostřeme na plech.

Pak dáme plech do trouby a pečeme 25 – 30 minut. Jakmile jsou semínka zlatavá, jsou hotová.

Někdo semínka raději konzumuje vyloupaná, jiný neloupaná.

Dobrou chuť.

Příprava semínek z dýně hokkaido

Příprava semínek z dýně hokkaido

Příprava semínek z dýně hokkaido

Příprava semínek z dýně hokkaido

You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.

Jiřina Atanasi Ječná

Přidejte komentář Zrušit odpověď na komentář

Úvodem

Úvodem

Co řeknete, když Vám něco zachutná? V italštině po ochutnání něčeho lahodného zazní obvykle: „buonissimo“. Prostřednictvím blogu Buonissimo.cz Vám již 5 let předávám zejména italské recepty, které mě oslovily a stále se k nim vracím, když vařím pro svého manžela, děti i přátele. Poznejte se mnou skvělé tradiční i moderní chutě vyhlášené italské kuchyně, aby pro Vás jídlo bylo vždy příjemným zážitkem.

Dobrou chuť! / Buon appetito!

Jiřina Atanasi Ječná

SLEDUJTE NÁS

Sledujte nás na Instagramu

Nejoblíbenější recepty

  • Jak připravit kalamáryJak připravit kalamáry
  • Fazolový salátFazolový salát
  • Pomerančový koláčPomerančový koláč

  • Home

BUONISSIMO.CZ | VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA | © 2015-2021