Příprava semínek z dýně hokkaido

Když vaříte pokrm z dýně hokkaido, najdete v ní hodně semínek. Nejsou jen poživatelná, ale navíc velmi zdravá. Jen je potřeba vědět, jak je upravit, abychom si na nich pochutnali. Nemohu Vás o to ochudit.
Zaprvé z dýně odstraníme měkkou dužinu se semínky. Semínka od oranžových vláken oddělíme a propláchneme je ve vodě.
Necháme 8 hodin máčet ve vodě (ne v té oplachové), tzn., že si to můžete naplánovat tak, že semínka necháte namočená přes noc.
Po maceraci semínka z vody vyjmeme, rozložíme je např. na plech a necháme oschnout. Popřípadě je můžeme osušit papírovou utěrkou.
Následně je dáme na plech s pečícím papírem a 5 minut předehříváme troubu na 200 stupňů.
Během těchto pěti minut semínka zasypeme solí a pokapeme olivovým olejem. Rukama dobře promícháme, aby sůl a olej nebyly jen někde, a znovu semínka rozprostřeme na plech.
Pak dáme plech do trouby a pečeme 25 – 30 minut. Jakmile jsou semínka zlatavá, jsou hotová.
Někdo semínka raději konzumuje vyloupaná, jiný neloupaná.
Dobrou chuť.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.