• Home
  • Novinky
  • Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami
0 0
Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
8 ks dýňové květy popř. cuketový květ
125 g mozzarella
4 filetky ančovičky
olej na smažení řepkový na smažení, slunečnicový na smažení apod.
Těstíčko
300 g mouka 00 nebo mouka hladká
15 g droždí pro okamžité kynutí
3 lžíce olivový olej
300 ml jemně perlivá voda
1 lžička cukr krystal
2 - 3 špetky sůl

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami

Fiori di zucca ripieni

  • 50min
  • Porce 4
  • Středně těžké

Ingredience

  • Těstíčko

Úvod

Sdílet

V tomto receptu Vám prozradím tajemství tradiční přípravy dýňových květů tak, jak je to zvykem ve středoitalské Umbrii. Je to babiččin recept, takže se jedná o něco, co zaručeně funguje a najde si svá spokojená bříška.

Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami (italsky fiori di zucca fritti)  jsou oblíbená italská specialita, která je běžně připravována doma. Dýňové květy lze nahradit květy cuket. Doporučuji každý květ rozpůlit, takže např. pokud máme 8 ks květů, vznikne nám 16 ks výsledného pokrmu. Lze podávat jako předkrm či po těstovinách. Ideální dobou podávání je poledne, protože plněné dýňové květy smažíme, tak je lepší nechat tělu více času na strávení.

V receptu používám italské droždí pro okamžité kynutí, tzn., že s jeho použitím není třeba čekat na nakynutí a ihned po promíchání všech ingrediencí, je třeba . Hodí se vždy, když je málo času, i pro bleskovou přípravu např. pizzy, focacci či jiného kynutého těsta.

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Prvním krokem je očištění květů - na druhé fotografii tohoto kroku vidíme vpravo dole, jak by měl očištěný květ vypadat. Květ rozkrojíme podélně napůl a odstraníme stonek, bliznu i zelené kališní lístky. Zbydou nám dvě poloviny okvětních listů, které nyní můžeme omýt ve studené vodě.

2
Hotovo

Připravíme si těstíčko. Mouku prosyjeme a přidáme droždí pro okamžité kynutí, cukr (blízko ke droždí), extrapanenský olivový olej, jemně perlivou vodu (pomáhá nakynutí) a sůl a dobře promícháme. Při dodržení množství všech ingrediencí získáme těstíčko relativně hutné konzistence (viz. poslední obrázek tohoto kroku). Dáme rozehřát olej na smažení.

3
Hotovo

Ančovičky nakrájíme na 16 dílků a mozzarellu na 32 dílků.

4
Hotovo

Polovinu okvětního lístku květu dýně rozprostřeme na hladinu těstíčka. Na každou polovinu okvětního lístku položíme jeden dílek ančovičky a dva dílky mozzarelly. Lžící pak květ, mozzarellu i kousek ančovičky zavineme, přičemž jej obalíme těstíčkem. Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem na smažení. Smažíme dozlatova (zhruba 5 minut) z každé strany. Každou placičku pak dobře vysušíme papírovou utěrkou, abychom se zbavili přebytečného tuku.

5
Hotovo

Podáváme ještě teplé. Dobrou chuť!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Omáčka La Buonissima
předchozí
Omáčka La Buonissima
Šafránové rizoto s houbami
další
Šafránové rizoto s houbami
Omáčka La Buonissima
předchozí
Omáčka La Buonissima
Šafránové rizoto s houbami
další
Šafránové rizoto s houbami

Přidejte komentář