Ingredience
-
8 ks dýňové květypopř. cuketový květ
-
125 g mozzarella
-
4 filetky ančovičky
-
olej na smaženířepkový na smažení, slunečnicový na smažení apod.
-
Těstíčko
-
300 g mouka 00nebo mouka hladká
-
15 g droždí pro okamžité kynutí
-
3 lžíce olivový olej
-
300 ml jemně perlivá voda
-
1 lžička cukrkrystal
-
2 - 3 špetky sůl
Úvod
V tomto receptu Vám prozradím tajemství tradiční přípravy dýňových květů tak, jak je to zvykem ve středoitalské Umbrii. Je to babiččin recept, takže se jedná o něco, co zaručeně funguje a najde si svá spokojená bříška.
Dýňové květy s mozzarellou a ančovičkami (italsky fiori di zucca fritti) jsou oblíbená italská specialita, která je běžně připravována doma. Dýňové květy lze nahradit květy cuket. Doporučuji každý květ rozpůlit, takže např. pokud máme 8 ks květů, vznikne nám 16 ks výsledného pokrmu. Lze podávat jako předkrm či po těstovinách. Ideální dobou podávání je poledne, protože plněné dýňové květy smažíme, tak je lepší nechat tělu více času na strávení.
V receptu používám italské droždí pro okamžité kynutí, tzn., že s jeho použitím není třeba čekat na nakynutí a ihned po promíchání všech ingrediencí, je třeba . Hodí se vždy, když je málo času, i pro bleskovou přípravu např. pizzy, focacci či jiného kynutého těsta.
Navštivte také náš nový eShop!
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Připravíme si těstíčko. Mouku prosyjeme a přidáme droždí pro okamžité kynutí, cukr (blízko ke droždí), extrapanenský olivový olej, jemně perlivou vodu (pomáhá nakynutí) a sůl a dobře promícháme. Při dodržení množství všech ingrediencí získáme těstíčko relativně hutné konzistence (viz. poslední obrázek tohoto kroku). Dáme rozehřát olej na smažení. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Polovinu okvětního lístku květu dýně rozprostřeme na hladinu těstíčka. Na každou polovinu okvětního lístku položíme jeden dílek ančovičky a dva dílky mozzarelly. Lžící pak květ, mozzarellu i kousek ančovičky zavineme, přičemž jej obalíme těstíčkem. Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem na smažení. Smažíme dozlatova (zhruba 5 minut) z každé strany. Každou placičku pak dobře vysušíme papírovou utěrkou, abychom se zbavili přebytečného tuku. |
5
Hotovo
|