0 0

Dýňový krém

Crema di zucca

Vlastnosti:
  • vegetariánské

Dýně jako taková nemá příliš výraznou chuť. Ostatní ingredience tohoto receptu jí ovšem dodají život a podtrhnou její kvalitu. Na jeho přípravu budete kromě jiného potřebovat dýni, brambory, několik aromatických bylinek, jako jsou tymián, šalvěj, majoránka a rozmarýn a samozřejmě extrapanenský olivový olej. Výsledkem je lahodná chuť, vyzkoušejte sami.

  • 45min
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Nyní si připravíme dýňový krém z dýně hokkaido. Opravdu nemohu použít název polévka, protože výsledný pokrm není tekutý, ale krémový. A to aniž bychom přidali smetanu nebo něco zahušťujícího. Poprvé jsem dýňový krém připravila, abych dostála období Halloweenu, ale nestane se, že bych ho vařila jen k tomuto dni. I v průběhu roku, pro obměnu jídelníčku zařadím dýňový krém. Dnes se naštěstí dýně dají koupit v různých obdobích, nejen v tom podzimním.
Hokkaido je velmi zdravá, obsahuje hodně vody a vlákniny, což napomáhá zažívání. Ukrývá se v ní velké množství betakarotenu, vitamínů a minerálních látek (měď, hořčík, železo, draslík). Blahodárnými účinky pomáhá bojovat s nadváhou, srdečními, ledvinovými a žlučníkovými onemocněními atd. Pojďme si tedy připravit Dýňový krém, který pohladí i chuťově!

Z dýně se dá ale využít úplně všechno. Ve dvou tutoriálech Vám radím, jak dýni zbavit slupky a porcovat ji  https://www.buonissimo.cz/jak-ocistit-nakrajet-dyni/

a jak zpracovat dýňová semínka

https://www.buonissimo.cz/priprava-seminek-z-dyne-hokkaido/

Ta obsahují veškeré stopové prvky (kromě manganu a selenu), vitamíny B1, B2, B3, B6, C a hodně draslíku a fosforu, pak i vápník, hořčík, železo, fluor a zinek. Jsou také uložištěm mastných kyselin vysoké kvality a mají omlazující účinky díky nukleovým kyselinám. Takže, pokud navíc ve svých jídlech zrovna nešetříte s olivovým olejem a máte chuť vyzkoušet máslo z olivového oleje Burroliva, které je bez alergenů a cholesterolu, maximalizujete výhody pro své zdraví! Určitě si návod na jejich přípravu otevřete a pochutnejte si tak na všem, co v sobě dýně skrývá! Věřím, že se Vám můj recept osvědčí, pokud máte chvilku, zanechte mi tu svůj komentář 🙂

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Z dýně odstraníme slupku a semínka, ta však nevyhazujeme, jsou velmi zdravá. Nakrájíme si dýni, brambory a cibuli na menší kostičky a česnek smáčkeme špičkou nože. V hrnci necháme rozehřát olivové máslo Burroliva a začneme na něm restovat cibulku s česnekem.

2
Hotovo

Cibulka začíná zlátnout, což je správný okamžik k přidání nakrájené dýně a brambor. Zamícháme a krátce restujeme. Poté postupně přiléváme horký zeleninový vývar.

3
Hotovo
30

Připravíme si svazek bylinek. Potravinářským provázkem svážeme šalvěj, tymián a rozmarýn a celý ho ponoříme do polévky. Přidáme majoránku a extrapanenský olivový olej. Hrnec nyní můžeme přiklopit a vaříme 30 minut.

4
Hotovo

Jakmile dospějeme ke konci varu, vyjmeme svazek bylinek a obsah hrnce mixujeme tyčovým mixérem, dokud nedosáhneme homogenní krémovité konzistence. Dýňový krém je hotový. Posypeme nastrouhaným parmazánem a případně servírujeme i s opečeným chlebem.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Hovězí na víně s bramborami
předchozí
Hovězí na víně s bramborami
Zeleninová polévka
další
Zeleninová polévka
Hovězí na víně s bramborami
předchozí
Hovězí na víně s bramborami
Zeleninová polévka
další
Zeleninová polévka

Přidejte komentář