Ingredience
-
700 g dýně hokkaido
-
300 g brambory
-
1 cibule
-
česnek
-
1/2 l zeleninový vývar
-
2 lžíce olivový olej
-
30 g Burroliva
-
1 rozmarýnvětvička
-
3 listy šalvěj
-
2 tymiánvětvičky
-
majoránka
-
sůl
-
pepř
-
strouhaný parmazán
Úvod
Nyní si připravíme dýňový krém z dýně hokkaido. Opravdu nemohu použít název polévka, protože výsledný pokrm není tekutý, ale krémový. A to aniž bychom přidali smetanu nebo něco zahušťujícího. Poprvé jsem dýňový krém připravila, abych dostála období Halloweenu, ale nestane se, že bych ho vařila jen k tomuto dni. I v průběhu roku, pro obměnu jídelníčku zařadím dýňový krém. Dnes se naštěstí dýně dají koupit v různých obdobích, nejen v tom podzimním.
Hokkaido je velmi zdravá, obsahuje hodně vody a vlákniny, což napomáhá zažívání. Ukrývá se v ní velké množství betakarotenu, vitamínů a minerálních látek (měď, hořčík, železo, draslík). Blahodárnými účinky pomáhá bojovat s nadváhou, srdečními, ledvinovými a žlučníkovými onemocněními atd. Pojďme si tedy připravit Dýňový krém, který pohladí i chuťově!
Z dýně se dá ale využít úplně všechno. Ve dvou tutoriálech Vám radím, jak dýni zbavit slupky a porcovat ji https://www.buonissimo.cz/jak-ocistit-nakrajet-dyni/
a jak zpracovat dýňová semínka
https://www.buonissimo.cz/priprava-seminek-z-dyne-hokkaido/
Ta obsahují veškeré stopové prvky (kromě manganu a selenu), vitamíny B1, B2, B3, B6, C a hodně draslíku a fosforu, pak i vápník, hořčík, železo, fluor a zinek. Jsou také uložištěm mastných kyselin vysoké kvality a mají omlazující účinky díky nukleovým kyselinám. Takže, pokud navíc ve svých jídlech zrovna nešetříte s olivovým olejem a máte chuť vyzkoušet máslo z olivového oleje Burroliva, které je bez alergenů a cholesterolu, maximalizujete výhody pro své zdraví! Určitě si návod na jejich přípravu otevřete a pochutnejte si tak na všem, co v sobě dýně skrývá! Věřím, že se Vám můj recept osvědčí, pokud máte chvilku, zanechte mi tu svůj komentář 🙂
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
30
|
|
4
Hotovo
|