6 1

Domácí horká čokoláda

... pro nezaměnitelné chvíle klidu

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 10min
  • Porce 20
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Milujete krémovou horkou čokoládu? Takovou tu, která se v žádném případě nepodobá kakau, protože ji musíte ze šálku vybírat lžičkou? Chodíte do kavárny, jen abyste si ji zase dali? Postupováním podle tohoto návodu si připravíte směs na horkou čokoládu sami doma za pouhých 10 minut! V tomto krátkém čase připravíte více prášku, takže vyzbyde na dalších 20 šálků! Domácí horká čokoláda Vám kromě své skvělé chuti poskytuje možnost využít několika výhod:



  • To, co je připravené doma, je vždy nejlepší. Můžete si zvolit vlastní ingredience vysoké kvality (od čokolády až po mléko). V případě čokolády vyberte čokoládu s obsahem kakaa minimálně 60 %, mléko si můžete vybrat například čerstvé od své oblíbené značky.
  • Když na ni máte chuť, nemusíte nikam chodit a vychutnáte si ji v domácím pohodlí.
  • Budete ji mít k dispozici na mnoho dalších chvil, kdy si budete chtít odpočinout a zahřát se horkou čokoládou.
  • Lze ji také hezky zabalit a dát jako dárek někomu, kdo má čokoládu rád.




Mám pro Vás jeden tip, který je užitečný. Jelikož je Domácí horká čokoláda z pravé tabulkové čokolády, mohla by tát, proto nenechávejte sklenici na teplém místě. Není však nutné ji dávat do lednice. Kdo z Vás si ji jde připravit hned teď? Jakmile ucítíte vůni té bublající pravé čokolády, budete si jisti, že jste na správné cestě. O čemž Vás také přesvědčí ti, kdo Vaši čokoládu ochutnají. Nebudete litovat! Přeji Vám dobrou chuť!




Pro další recepty jděte na:

Home – Buonissimo.cz

Recepty

Dále Vás může zajímat:

Náš eShop s výjimečnými italskými víny

Nabídka vín na Buonissimo.cz

 

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Navážíme si ingredience, pak v mixéru rozdrtíme kostičky čokolády.

2
Hotovo

Pokud chceme dát sklenici s práškem na Domácí horkou čokoládu jako dárek, naplníme ji ozdobně - postupně sypeme jednotlivé ingredience na sebe. Pokud si ji chceme připravit pro vlastní spotřebu, můžeme všechny ingredience prostě smíchat.

3
Hotovo

Samotný var horké čokolády trvá jen chvilinku. Do kastrůlku nalijeme 150 ml mléka, přidáme dvě vrchovaté lžíce připraveného prášku, mícháme a vyčkáváme, než dojde k varu. Vaříme pár dalších minut, aby čokoláda zhoustla a získala požadovanou konzistenci.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Bramborová kaše po italsku
předchozí
Bramborová kaše po italsku
Čokoládový poklad
další
Čokoládový poklad
Bramborová kaše po italsku
předchozí
Bramborová kaše po italsku
Čokoládový poklad
další
Čokoládový poklad

Přidejte komentář