0 0

Paccheri s hráškem a rajčaty

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 25min
  • Porce 4
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Výborný oběd z těstovin plný jemných chutí, to jsou Paccheri s hráškem a rajčaty! Tento recept je u nás doma velmi oblíbený i návštěvy se ptaly, jak se připraví. Nyní zde recept odhalím, ať z něj máte požitek i Vy! Snad si jej také oblíbíte!

Nemusíte mít doma zrovna paccheri, lze je nahradit jiným typem těstovin. Do tohoto receptu se hodí například fusilli, farfalle či penne rigate. Pokud však čekáte hosty, paccheri vypadají na talíři zajímavěji.



Hrášek do těstovin stačí ten mražený (ale kvalitní) a rajčata můžete vybrat cherry nebo i větší. Jako smetanu na vaření jsem zvolila smetanu italského typu balenou v tetrapaku, ale lze koupit i smetanu na vaření v kelímku. Nemám však na mysli zakysanou smetanu. Množství smetany zde neuvádím, jelikož záleží na Vás, kolik si jí přejete přidat. Méně je někdy více. Pokud chcete, můžete smetanu vynechat úplně a získat tak čistě zeleninové těstoviny. Pak je potřeba přidat o něco více extrapanenského olivového oleje, aby těstoviny nebyly suché. K dochucení těstovin kořením se nejlépe hodí bazalka, tymián a hladká petrželka, ale pokud nemáte všechny, můžete některou vynechat, dobré chuti to v zásadě neubere.

Paccheri s hráškem a rajčaty budou hotovy za maximálně 25 minut, proto se vyplatí o tomto receptu vědět. Hodí se i pro vegetariány.
Další podobné recepty najdete zde: Těstoviny



You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

V přípravné fázi si nakrájíme cibuli, bylinky a rajčata. Orestujeme cibuli, ke které, jakmile zesklovatí, přidáme hrášek. Za několik minut přidáme bylinky a přilijeme trochu vody.

2
Hotovo

Do vroucí osolené vody vsypeme paccheri a nastavíme daný počet minut varu těstovin na časovači. K hrášku přidáme rajčata, osolíme hrubozrnnou solí a opepříme. Pánev přiklopíme a občas zamícháme.

3
Hotovo

Pět minut před koncem varu přilijeme smetanu na vaření pro zjemnění a zahuštění. Když jsou paccheri uvařené al dente, opatrně je vyjmeme z horké vody, aby se neponičily. Servírujeme teplé. Dobrou chuť!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví
předchozí
Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví
Kaštanový dezert
další
Kaštanový dezert
Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví
předchozí
Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví
Kaštanový dezert
další
Kaštanový dezert

Přidejte komentář