Ingredience
-
350 g paccheri
-
200 g hrášek
-
200 g cherry rajčata
-
1/4 cibulebílá
-
smetana na vařenív množství podle potřeby a chuti
-
bazalka
-
tymián
-
petrželkahladká
-
olivový olej
-
sůl
-
pepř
-
voda
Úvod
Výborný oběd z těstovin plný jemných chutí, to jsou Paccheri s hráškem a rajčaty! Tento recept je u nás doma velmi oblíbený i návštěvy se ptaly, jak se připraví. Nyní zde recept odhalím, ať z něj máte požitek i Vy! Snad si jej také oblíbíte!
Nemusíte mít doma zrovna paccheri, lze je nahradit jiným typem těstovin. Do tohoto receptu se hodí například fusilli, farfalle či penne rigate. Pokud však čekáte hosty, paccheri vypadají na talíři zajímavěji.
Hrášek do těstovin stačí ten mražený (ale kvalitní) a rajčata můžete vybrat cherry nebo i větší. Jako smetanu na vaření jsem zvolila smetanu italského typu balenou v tetrapaku, ale lze koupit i smetanu na vaření v kelímku. Nemám však na mysli zakysanou smetanu. Množství smetany zde neuvádím, jelikož záleží na Vás, kolik si jí přejete přidat. Méně je někdy více. Pokud chcete, můžete smetanu vynechat úplně a získat tak čistě zeleninové těstoviny. Pak je potřeba přidat o něco více extrapanenského olivového oleje, aby těstoviny nebyly suché. K dochucení těstovin kořením se nejlépe hodí bazalka, tymián a hladká petrželka, ale pokud nemáte všechny, můžete některou vynechat, dobré chuti to v zásadě neubere.
Paccheri s hráškem a rajčaty budou hotovy za maximálně 25 minut, proto se vyplatí o tomto receptu vědět. Hodí se i pro vegetariány.
Další podobné recepty najdete zde: Těstoviny
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|