0 0
Rizoto s cuketou a salsicciou

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
300 g rýže Vialone Nano
1 cuketa větší
1 salsiccia pravá italská čerstvá salsiccia
1/2 bílá cibule
1/2 l zeleninový vývar množství dle potřeby
150 ml bílé víno
20 g Burroliva
2 lžíce olivový olej
tymián
sůl hrubozrnná
parmazán

Nutriční údaje

699
Kcal
28,3
Tuky
17,3
Bílkoviny
82,7
Sacharidy

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Rizoto s cuketou a salsicciou

Vlastnosti:
  • s alkoholem
  • 35min
  • Porce 3
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Rizoto s cuketou a salsicciou je lahodné a ideální k obědu.

Salsiccia je italská klobása, která má však s tou českou málo společného. Ať již chuťově či kvalitativně. Abych byla upřímná, v Praze jsem nenašla český ekvivalent italské salsiccci, proto kupuji vždy ty vyrobené v Itálii. Hodně důležité pro mě je, jak maso a masné produkty voní, kolik obsahují skutečného masa, a jak málo tuku. Člověk si snadno zvykne na salsicci vyrobené v Umbrii, které nemají konkurenci. Umbrie je vyhlášená skvělou kuchyní i vyráběnými produkty. Zvířata tam žijí v čistém prostředí a jsou dobře krmena. Na masných i jiných živočišných produktech je to prostě poznat. Existuje více typů salsicci, ty sušené jsou určené ke konzumaci obdobně jako salámy, kdežto ty čerstvé jsou ideální pro přípravu jednoduchých i složitých teplých pokrmů.




Rizoto je velmi snadné, každé je vlastně podobné. Když se člověk naučí 3 rizota, další si už domyslí. Je třeba jen kombinovat ty správné ingredience dobré kvality. Obvykle se začíná cibulí či šalotkou, další ingredience se mísí postupně tak, aby se vzájemně provoněly. Rýže se nikdy neproplachuje, aby se nevytratily výživné látky. Nejvhodnějšími typy rýže je Vialone Nano nebo Carnaroli. Někdy jsou balení s rýží označena přímo doporučením pro přípravu rizota. Často se pro ozvláštění chuti přidává víno (v tomto receptu bílé). Pro zjemnění do rizota přidáme tuk Burroliva (namísto méně zdravého másla). Jako koření lze volit pepř či tymián nebo obojí. Nakonec stačí přidat parmazán a oběd či večeře je hotova!

Doufám, že i tato kombinace Vás osloví, přeji Vám dobrou chuť!

Navštivte také náš eShop, kde si můžete nechat zaslat kvalitní italská vína, olivové oleje a další delikatesy, dovážené pro milovníky italské kuchyně a gurmety.

 

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Nejprve si nakrájíme cibuli na drobné kousíčky, cuketu na měsíčky a prsty rozdrobíme čerstvou salsicciu. V kastrůlku vedle dáme zahřát zeleninový vývar. Na pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibulku a necháme ji zezlátnout. Poté přidáme cuketu a promícháme. Po pár minutách přidáme salsicciu.

2
Hotovo

Směs na pánvi mícháme, dokud salsiccia nezhnědne. Poté vsypeme rýži a nastavíme si časovač na počet minut, který je uveden na balení s rýží. Zalijeme bílým vínem, které necháme vypařit. Poté přidáme horký zeleninový vývar (ne v celém množství, po částech).

3
Hotovo

Několik minut před koncem varu přidáme Burroliva, osolíme a tymián. Servírujeme se strouhaným parmazánem.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Bresaola s rukolou a parmazánem
předchozí
Bresaola s rukolou a parmazánem
Dortový piškot
další
Dortový piškot
Bresaola s rukolou a parmazánem
předchozí
Bresaola s rukolou a parmazánem
Dortový piškot
další
Dortový piškot

Přidejte komentář