0 0

Telecí vývar

Brodo di vitello

  • 1h
  • Porce 4
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Uvařte si se mnou telecí vývar, který Vám bude základem pro různé pokrmy. Nabízím Vám zde ten nejjednodušší možný postup s minimem ingrediencí tak, aby byl vývar stále výborný. Mám totiž ráda praktické recepty. Z toho samého důvodu jsem zvolila i var masa v tlakovém hrnci, jelikož zabere méně času. Pokud budete vařit maso v normálním hrnci, var bude trvat 2 – 2,5 hodiny.

Základem je výběr kvalitního telecího masa. Jen tak dosáhnete skvělé chuti.




K čemu Vám bude telecí vývar dobrý? Můžete ho použít na vynikající Vitello tonnato nebo Tortellini ve vývaru.

Pozn.: Tortellini ve vývaru se připraví tak, že čerstvé tortellini vaříte ve vývaru zhruba 5 minut a ihned podáváte jako polévku s tortellini. Možná to působí příliš jednoduše, ale Tortellini ve vývaru Vám budou chutnat, ne nadarmo se v Itálii podávají jako slavnostní první chod.

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Nejdříve telecí maso stáhneme potravinářským provázkem otáčením kolem masa od jednoho konce masa k druhému. Do tlakového hrnce dáme telecí maso, oloupané mrkve, řapíky celeru a oloupanou polovinu cibule. Přidáme hrubozrnnou sůl a zalijeme vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 1 hodinu.

2
Hotovo

Po skončení varu, počkáme, až nám hrnec dovolí otevření, vyndáme maso i zeleninu. A telecí vývar je hotov!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Homemade Hot Chocolate
předchozí
Homemade Hot Chocolate
Vitello tonnato
další
Vitello tonnato
Homemade Hot Chocolate
předchozí
Homemade Hot Chocolate
Vitello tonnato
další
Vitello tonnato

Přidejte komentář