0 0

Vegan Burger

Vlastnosti:
  • veganské
  • 55min
  • Porce 2
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Rostlinné burgery doma připravuji již několik let, ale ve veganské podobě to bylo teď poprvé. A výsledek? Super! Ale zkuste jej připravit sami, ať se přesvědčíte! Nemáte tím co ztratit, bude to zdravý, chutný a lehký oběd či večeře!




Tento recept na Vegan Burger splňuje doporučení středozemní stravy a spadá do moderní mezinárodní kuchyně včetně té italské. Komu bych tento pokrm doporučila? Veganům proto, že se skládá hlavně z cirzny, která v této dietě dodává tělu potřebné živiny a je tak pro vegany velmi vhodná. Všem, kdo mají rádi maso proto, aby si od živočišných bílkovin občas odpočinuli, protože nic se nemá přehánět. Všem, kdo si zakládají na zdravém životním stylu, protože ingredience jsou jedna lepší než druhá.




Až bude burger hotový, můžete jej podávat jen tak se salátem nebo vložit do celozrnné bulky. Pokud chcete, můžete dochutit bio kečupem či majonézou pro vegany. Popřípadě připravte z kečupu (nebo rajčatového protlaku), majonézy a jogurtu salsu, které se v Itálii říká salsa rosa. Jednoduše tyto ingredience smíchejte v množství dle Vaší chuti.

Udávám ingredience v množství pro 2 burgery. Vy si však můžete kliknutím na plus nad ingrediencemi jejich množství libovolně navýšit.

Pro Vegan Burger mohu doporučit tyto kvalitní extra panenské olivové oleje.


Countrylife.cz

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Před plánovanou přípravou Vegan Burgeru si předvařte cizrnu. Přes noc necháme suchou cizrnu máčet v dostatečném množství vody (voda musí o několik centimetrů přesahovat úroveň cizrny, protože cizrna při máčení postupně nabývá na objemu. Cizrnu je třeba máčet 10 hodin. Poté vodu slijeme, nikdy cizrnu nevaříme v té samé vodě. Var by měl trvat alespoň 1 hodinu. Cizrna je uvařena, když je měkká. Po vychladnutí dáme cizrnu do mixéru.

2
Hotovo

Oloupeme mrkev a bramboru a dáme je vařit do změknutí. Mezitím si oloupeme cibuli a česnek a připravíme zbylé ingredience v potřebném množství.

3
Hotovo

Bramboru a mrkev po uvaření nakrájíme na menší kousky, stejně tak i cibuli a přídáme k cizrně do mixéru. V tomto okamžiku můžeme hned přidat i hořčici a kurkumu (já jsem použila kurkumovou pastu, kterou mám připravenou pro jiný recept - nápoj Latte d'oro, a skladuji ji v lednici. V rámci receptu na Latte d'oro najdete návod na přípravu kurkumové pasty. Kurkumová pasta již obsahuje pepř, proto není třeba jej do Vegan Burgeru už přidávat.) a pepř (pokud přidáváme kurkumu v prášku). Vše rozmixujeme.

4
Hotovo

Do mixéru dáme i rozmarýn a šalvěj a rozmixujeme. Poté, dle konzistence, přilijeme extra panenský olivový olej a osolíme. Opět promixujeme.

5
Hotovo

Nyní si pokapeme ruce olivovým olejem, aby se nám směs nelepila. A rukama zpracujeme do formy burgeru. Při 250 g cizrny získáte 2 burgery. Burgery dáme na pečicí papír a vložíme do předehřáté trouby péci na 180 stupňů Celsia na 25 -30 minut. Pak je burger dostatečně tepelně upraven, aby mohl být servírován. Pokud si přejete, aby měl zlatavější barvu, můžete jej ještě položit na gril nebo na pánvi dozlatova orestovat na olivovém oleji. (Pokud volíte i úpravu na pánvi, burger poté ještě osušte papírovou utěrkou od přebytku oleje.

6
Hotovo

Burger je hotový. Nyní jej můžeme vložit do celozrnné bulky spolu s omytými a osušenými listy salátu a plátky rajčat. Dle chuti dochutíme bio kečupem, majonézou pro vegany nebo se hodí i salsa rosa (viz. výše). Dobrou chuť!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Salát z fenyklu a pomerančů
předchozí
Salát z fenyklu a pomerančů
Mrkvový dort s mandlovým marcipánem
další
Mrkvový dort s mandlovým marcipánem
Salát z fenyklu a pomerančů
předchozí
Salát z fenyklu a pomerančů
Mrkvový dort s mandlovým marcipánem
další
Mrkvový dort s mandlovým marcipánem

Přidejte komentář