0 0
Vitello tonnato

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
500 g telecí spodní šál jinak také "váleček" (vařený)
160 g tuňák tuňák v olivovém oleji
2 vejce vařená
20 ks kapary
6 ančovičky
2 polévkové lžíce majonéza
2 vařená mrkev z vývaru masa
1 vařený řapíkatý celer z vývaru masa
citrónová šťáva
sůl jemná

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Vitello tonnato

  • 60min
  • Porce 4
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Recept na Vitello tonnato je tady! Tato delikatesa pochází z italského regionu Piemonte a ten, kdo ji vymyslel byl asi génius! Tolik ingrediencí rozličných chutí, které se tak perfektně kombinují! Zde Vám představím svou verzi, která vychází ze dvou tradičních variant.

Obě varianty přípravy se shodují v prvním kroku. Ale příprava pasty z tuňáka má minimálně dvě podání. Jedno se zdráhá použít vejce, druhé zase majonézu. Jedno nepoužije zeleninu z vývaru, druhé ano. Nicméně dle mého názoru by ve Vitello tonnato vejce být měla a využití zeleniny z vývaru se mi zdá zase úsporné. Prostě nejsem striktním zastáncem ani jedné z variant a držím se svého postupu. Vybízím Vás tedy k vyzkoušení mého receptu!




Při servírování máte dvě možnosti. Buď budete Vitello tonnato podávat jako předkrm, jelikož je se jedná o studené jídlo, nebo jako druhý chod, protože je to maso. V případě druhého chodu můžete Vitello tonnato podávat s vařeným hráškem a bílým chlebem (francouzskou bagetou). Rozhodnout se můžete například podle množství ingrediencí, které máte k dispozici. Dejte si však pozor na to, jak se zásobíte. Ještě jsem totiž nezažila, že by komukoliv stačil malý talířek s Vitello tonnato!

Při vlastní přípravě receptu (a focení jednotlivých kroků) jsem použila přísady pro 2 osoby, ale pro Vás jsem to přepočítala tak, že množství uvedených ingrediencí je pro 4 porce.

Začněte tak, že připravíte Telecí vývar (recept zde).

Přeji Vám všem dobrou chuť!

Pro další recepty, přejděte sem.

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Začneme vařením masa, tedy přípravou telecího vývaru (odkaz na recept je uveden výše). Jakmile máme maso uvařené, odstraníme provázek a maso necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na tenké plátky ostrým dlouhým nožem. V průběhu chladnutí masa si připravíme tuňákový krém, na nějž si vyndáme potřebné ingredience. Prvním krokem je uvaření vajec (dobře omytá vejce vaříme 5-7 minut)., protože i ta musí zchladnout.

2
Hotovo

Do mixéru dáme ančovičky (ze kterých můžeme odstranit kostičky), kapary a majonézu. Jakmile otevřeme konzervu s tuňákem, rozmačkáme ho špičkou vidličky, a přidáme jej do mixéru. Stejně tak vložíme i uvařená vejce a polovinu množství mrkví a řapíkatého celeru uvařených ve vývaru. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dohladka rozmixujeme.

3
Hotovo

Závěrem pokládáme plátky telecího masa na talíř nebo porcelánový podnos (podle množství) tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly jen malou částí. Na maso rozetřeme tuňákový krém po celém povrchu. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet do lednice na alespoň jednu hodinu. Podáváme studené.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Telecí vývar
předchozí
Telecí vývar
Švýcarské pusinky
další
Švýcarské pusinky
Telecí vývar
předchozí
Telecí vývar
Švýcarské pusinky
další
Švýcarské pusinky

Přidejte komentář