https://www.buonissimo.cz
  • Přihlásit se
  • Zaregistrovat se
  • Košík je prázdný
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Novinky
  • Recepty
  • Burroliva
  • Články
    • Tutoriály
  • Kdo jsem
  • Kontakt
  • Home
  • Kdo jsem

Kdo jsem

 

Jiřina Atanasi Ječná

Milovnice Itálie, italského jídla a italských produktů pochází z rodiny podnikající více než 25 let v potravinářském sektoru. Studovala nejdříve Střední školu potravinářských technologií, poté VŠE, v rámci programu Erasmus na Università degli Studi di Perugia a dále na Università per Stranieri di Perugia. Absolvovala stáž v italské Ferraře spočívající v exkurzích ve vysoce vyspělých italských firmách z mnoha odvětví, kurzy přípravy a pražení kávy a pravidelně navštěvuje italský veletrh SIGEP. Několik let žila v Itálii v rodině svého manžela a dnes žije s ním a jejich dvěma dětmi v rodné Praze, kde také s nadšením pěstuje borůvky i další ovoce a zeleninu pro domácí vaření.

„Vařit doma je tak důležité. Je to jeden z projevů lásky k rodině. Svou snahou maximálně vařit i péct doma se snažím pečovat o naše zdraví. Vždy pečlivě vybírám čerstvé ingredience výborné kvality, ovoce a zeleninu pro rodinu pěstuji nejraději přímo na zahradě, peču domácí italský chléb a pizzy, a když čas dovolí, připravuji čerstvé domácí těstoviny. Jídlo je základem naší každodenní energie a ovlivňuje fyzickou i psychickou pohodu. Správné složení živin a pestrá strava patří ke každodenní rutině, pokud si přejeme prodloužit si mládí, podávat dobré výsledky a být šťastní. Objevení toho, co znamená středomořská strava v reálném běžném stravování, bylo pro mě zásadní, protože díky ní jsem si upevnila zdraví a užila si dvě pohodová a zdravá těhotenství. A to bylo důvodem k založení tohoto blogu. Kromě toho, že existuje mnoho zajímavých receptů, jsou totiž i takové, které nám dodají svěžest a sílu. A to aniž bychom slevili na chuti! Pro pocit spokojenosti je důležité jíst tak, abychom si i pochutnali. Doufám, že se Vám bude můj blog líbit a najdete v něm mnoho užitečných receptů.“

Úvodem

Úvodem

Co řeknete, když Vám něco zachutná? V italštině po ochutnání něčeho lahodného zazní obvykle: „buonissimo“. Prostřednictvím blogu Buonissimo.cz Vám již 5 let předávám zejména italské recepty, které mě oslovily a stále se k nim vracím, když vařím pro svého manžela, děti i přátele. Poznejte se mnou skvělé tradiční i moderní chutě vyhlášené italské kuchyně, aby pro Vás jídlo bylo vždy příjemným zážitkem.

Dobrou chuť! / Buon appetito!

Jiřina Atanasi Ječná

SLEDUJTE NÁS

Sledujte nás na Instagramu

Nejoblíbenější recepty

  • Jak připravit kalamáryJak připravit kalamáry
  • Fazolový salátFazolový salát
  • Pomerančový koláčPomerančový koláč

  • Home

BUONISSIMO.CZ | VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA | © 2015-2021