Kdo jsem
Jiřina Atanasi Ječná
Milovnice Itálie, italského jídla a italských produktů pochází z rodiny podnikající více než 25 let v potravinářském sektoru. Studovala nejdříve Střední školu potravinářských technologií, poté VŠE, v rámci programu Erasmus na Università degli Studi di Perugia a dále na Università per Stranieri di Perugia. Absolvovala stáž v italské Ferraře spočívající v exkurzích ve vysoce vyspělých italských firmách z mnoha odvětví, kurzy přípravy a pražení kávy a pravidelně navštěvuje italský veletrh SIGEP. Několik let žila v Itálii v rodině svého manžela a dnes žije s ním a jejich dvěma dětmi v rodné Praze, kde také s nadšením pěstuje borůvky i další ovoce a zeleninu pro domácí vaření.
„Vařit doma je tak důležité. Je to jeden z projevů lásky k rodině. Svou snahou maximálně vařit i péct doma se snažím pečovat o naše zdraví. Vždy pečlivě vybírám čerstvé ingredience výborné kvality, ovoce a zeleninu pro rodinu pěstuji nejraději přímo na zahradě, peču domácí italský chléb a pizzy, a když čas dovolí, připravuji čerstvé domácí těstoviny. Jídlo je základem naší každodenní energie a ovlivňuje fyzickou i psychickou pohodu. Správné složení živin a pestrá strava patří ke každodenní rutině, pokud si přejeme prodloužit si mládí, podávat dobré výsledky a být šťastní. Objevení toho, co znamená středomořská strava v reálném běžném stravování, bylo pro mě zásadní, protože díky ní jsem si upevnila zdraví a užila si dvě pohodová a zdravá těhotenství. A to bylo důvodem k založení tohoto blogu. Kromě toho, že existuje mnoho zajímavých receptů, jsou totiž i takové, které nám dodají svěžest a sílu. A to aniž bychom slevili na chuti! Pro pocit spokojenosti je důležité jíst tak, abychom si i pochutnali. Doufám, že se Vám bude můj blog líbit a najdete v něm mnoho užitečných receptů.“