Hovězí na víně s bramborami

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
500 g hovězí maso zadní
800 g brambory
1/2 cibule
1 mrkev
1 stonek řapíkatý celer
150 ml červené víno (popř. bílé)
olivový olej
feferonka
rozmarýn
sůl
300 ml voda

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Hovězí na víně s bramborami

Spezzatino di manzo con patate

Vlastnosti:
  • pikantní
  • s alkoholem
  • 50
  • Porce 4
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Jednoduchý italský domácí recept, který však zasytí, dodá potřebné živiny (hovězí maso obsahuje hodně vitamínu B12 a je tedy dobré hovězí maso do jídelníčku zařadit). Mám jej od své tchýně a velmi mě zaujal, protože přidání feferonky maso i brambory chuťově zvýrazní. I přelití hovězího masa červeným vínem zlepší chuť celého pokrmu. Navíc je vše připravováno v jednom hrnci, spotřebuje se tak málo nádobí i času. Ingredience na Hovězí na víně s bramborami určitě máte doma a bude na stole během jedné hodiny, pokud Vám krájení zabere více času. Jinak i dříve.

Doporučuji koupit hovězí zadní u Vašeho oblíbeného řezníka nebo v obchodě, kde prodávají opravdu kvalitní maso. A to nemusí být nutně drahé. Kvalitním masem myslím to, které má přirozenou červenou barvu a je voňavé. Vůně je důkazem čerstvosti. Bez dobrého masa nebudete moci poznat správnou chuť tohoto pokrmu. Pokud svého řezníka ještě nemáte, zkuste ho hledat. Určitě najdete.

Italské podávání jídla k obědu i večeři se skládá obvykle z více chodů, které mohou být před nebo v závěru doplněny o určité chuťovky dle osobní preference. Konzumací tohoto pokrmu se však většinou člověk zasytí natolik, že nic dalšího už nepotřebuje. Jak jsem již v podstatě zmínila, Hovězí na víně s bramborami se hodí jak k obědu, tak k večeři. Jedná se o domácí recept, který se hodí pro běžnou konzumaci.




You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

V přípravné fázi oloupeme cibuli, mrkev, brambory a vše nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i řapíkatý celer a hovězí maso. V hmoždíři utlučeme feferonku v množství podle Vaší libosti a přidáme zhruba dvě lžíce olivového oleje. Opět utlučeme a vlijeme do tlakového hrnce (maso se v něm uvaří podstatně rychleji než v běžném hrnci). Necháme na mírném ohni zahřát, pak olej s feferonkou promícháme. Přidáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer.

2
Hotovo

Restujeme na středně vysokou teplotu. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nasolené hovězí maso nakrájené na kostičky.

3
Hotovo

Směs v hrnci mícháme, dokud maso nezačne hnědnout. Zalijeme vínem a za stálého míchání čekáme, dokud se víno nevypaří. Poté přidáme brambory, lístky rozmarýnu a hrubou sůl.

4
Hotovo
30

Vše důkladně promícháme a zalijeme sklenicí vody, aby se nám v průběhu varu pokrm nepřipálil. Tlakový hrnec zavřeme a necháme při střední až vyšší teplotě vařit 30 minut. Počkáme, až nám pojistky tlakového hrnce dovolí jeho otevření a podáváme s dobrým červeným vínem.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Panpepato
předchozí
Panpepato
další
Dýňový krém
Panpepato
předchozí
Panpepato
další
Dýňový krém

Přidejte komentář