Ingredience
-
500 g hovězí masozadní
-
800 g brambory
-
1/2 cibule
-
1 mrkev
-
1 stonek řapíkatý celer
-
150 ml červené víno(popř. bílé)
-
olivový olej
-
feferonka
-
rozmarýn
-
sůl
-
300 ml voda
Úvod
Jednoduchý italský domácí recept, který však zasytí, dodá potřebné živiny (hovězí maso obsahuje hodně vitamínu B12 a je tedy dobré hovězí maso do jídelníčku zařadit). Mám jej od své tchýně a velmi mě zaujal, protože přidání feferonky maso i brambory chuťově zvýrazní. I přelití hovězího masa červeným vínem zlepší chuť celého pokrmu. Navíc je vše připravováno v jednom hrnci, spotřebuje se tak málo nádobí i času. Ingredience na Hovězí na víně s bramborami určitě máte doma a bude na stole během jedné hodiny, pokud Vám krájení zabere více času. Jinak i dříve.
Doporučuji koupit hovězí zadní u Vašeho oblíbeného řezníka nebo v obchodě, kde prodávají opravdu kvalitní maso. A to nemusí být nutně drahé. Kvalitním masem myslím to, které má přirozenou červenou barvu a je voňavé. Vůně je důkazem čerstvosti. Bez dobrého masa nebudete moci poznat správnou chuť tohoto pokrmu. Pokud svého řezníka ještě nemáte, zkuste ho hledat. Určitě najdete.
Italské podávání jídla k obědu i večeři se skládá obvykle z více chodů, které mohou být před nebo v závěru doplněny o určité chuťovky dle osobní preference. Konzumací tohoto pokrmu se však většinou člověk zasytí natolik, že nic dalšího už nepotřebuje. Jak jsem již v podstatě zmínila, Hovězí na víně s bramborami se hodí jak k obědu, tak k večeři. Jedná se o domácí recept, který se hodí pro běžnou konzumaci.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
V přípravné fázi oloupeme cibuli, mrkev, brambory a vše nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i řapíkatý celer a hovězí maso. V hmoždíři utlučeme feferonku v množství podle Vaší libosti a přidáme zhruba dvě lžíce olivového oleje. Opět utlučeme a vlijeme do tlakového hrnce (maso se v něm uvaří podstatně rychleji než v běžném hrnci). Necháme na mírném ohni zahřát, pak olej s feferonkou promícháme. Přidáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
30
|