0 0

Mátový čaj

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 7min
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Často doma připravuji mátový čaj, protože nám moc chutná a navíc je zdravý – podporuje trávení. Ještě jsem nikdy nekoupila mátový čaj v nálevových sáčcích, nejraději používám čerstvou mátu, díky té krásné vůni, která se při přípravě čaje všude kolem line. To, co připravuji, je ve skutečnosti kombinace zeleného čaje a máty, protože když jsem jej chtěla udělat poprvé, napadlo mě se inspirovat marockým mátovým čajem. V Maroku je takový čaj štědře slazen cukrem a je symbolem pohostinnosti. Zajděte do svého obchodu a kupte si také čerstvou mátu, tento čaj Vám velmi snadno zachutná! 🙂




Pozn.: Máta není doporučována kojícím ženám, jelikož může snížit množství mateřského mléka.

 

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Dáme vařit vodu. Jakmile dosáhne 80 stupňů, necháme 2 minuty louhovat zelený čaj (můžete použít i sypaný, pokud jej preferujete). Pozn.: Sypaný čaj se pročišťuje, tzn., že ho spaříme malým množstvím vody, kterou ihned vylejeme. Použijeme až ten druhý výluh.

2
Hotovo

Přidáme cukr (jeho množství můžete upravit podle chuti). Poté přidáme omyté listy čerstvé máty a necháme 3 minuty vařit. Čaj je poté hotov.

3
Hotovo

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Gratinovaní kalmaři
předchozí
Gratinovaní kalmaři
Picchiarelli s masovou omáčkou
další
Picchiarelli s masovou omáčkou
Gratinovaní kalmaři
předchozí
Gratinovaní kalmaři
Picchiarelli s masovou omáčkou
další
Picchiarelli s masovou omáčkou

Přidejte komentář