Ingredience
-
500 g kuře
-
500 g brambory
-
1 česnekstroužek
-
1 rozmarýnvětvička
-
3 lžíce olivový olej
-
sůl
-
pepř
Úvod
Zde Vám představím klasický a snadný druhý chod Pečené kuře s bramborami, který je tak oblíbený. Ta křupavá kůžička, vůně rozmarýnu… I tímto jednoduchým pokrmem navodíte domácí atmosféru. A ingredience jsou více než dostupné.
Pro nejlepší požitek je dobré připravit jen tolik kuřete, kolik v tu samou chvíli spotřebujete. Kůrčička na kuřeti je křupavá jen jednou, nikoliv po opětovném ohřátí. Výsledek také velmi závísí na rozmarýnu. Musí být čerstvý. Kupte si třeba rostlinku v květináči, určitě rozmarýn znovu použijete. Alespoň pokud budete vařit podle mých receptů.
Výhodou tohoto receptu je, že se vše peče najednou, což usnadní práci a čas. Nesnažte se pečení uspíšit, i brambory se musí dobře propéci a být měkké nebo zlatavé. Pokud se Vám nechce zapínat troubu, můžete si kuře s bramborami a rozmarýnem připravit i na pánvi. Chce to tedy pánev většího rozměru, ale pokud budete pokličku odklápět jen pro podlití, podaří se Vám vše propéci i tak.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|