0 0

Švýcarské pusinky

Meringa svizzera

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 45
  • Porce 4
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Ve vitrínách italských cukráren jsem vždy obdivovala ty úžasné obrovské meringhe (pusinky). Vypadají jako bílé obláčky. Tak jsem začala pátrat, abych je připravila doma. Nakonec jsem dospěla k této praktické variantě pusinek, jimž jsem dala obyčejný tvar, z toho důvodu, že pokud jsou konzumovány v menším množství není to na škodu (z hlediska obsahu cukru v pusinkách). Pro domácí podmínky takové bohatě stačí.




Jsou to pusinky z bílků a cukru jako ostatní, čím jsou ale zajímavé Švýcarské pusinky? Jelikož jsou v průběhu šlehání zahřívány, dojde k jejich pasteraci a můžeme je skladovat. Skvěle se hodí k příležitostné přímé konzumaci nebo k dekoraci dortů a zákusků. Tvar švýcarských pusinek závisí na Vás, můžete zapojit vlastní fantazii. Lze je také dozdobit čokoládou podle potřeby. Vnější povrch pusinek má být křehký, vnitřek jemný a měkký.

Nejdříve si v každém případě musíme dát pozor na čerstvost a kvalitu vajec. A ve druhém kole na správné oddělení bílků od žloutků. Nikdy se nám nepodaří bílky pěkně našlehat, pokud v nich bude byť jen malá příměs žloutku. Takovýmto nečekaným překvapením lze předejít tak, že každý bílek nejdříve oddělíme mimo nádobu s již oddělenými bílky, popřípadě si lze opatřit kuchyňské náčiní k tomuto účelu určené. Před šleháním se ujistíme, že nádoba i metly pro šlehání jsou čisté, že ani na nich není jakýkoli žloutek. Při pečení zase kontrolujeme moment konce tepelné úpravy, jelikož se může lišit dle velikosti Vašich pusinek i dle Vaší trouby.

Doufám, že se Vám návod na přípravu Švýcarských pusinek osvědčí. Dobrou chuť!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Omyjeme vejce, rozklepneme a opatrně oddělíme bílky od žloutků. Žloutky si necháme na jiný recept. Na vodní lázni zahříváme směs bílků a cukru, kterou současně šleháme. Potravinářským teploměrem zjišťujeme teplotu hmoty, protože jakmile ta dosáhne 50 stupňů Celsia, odstavíme z plotny.

2
Hotovo

Šleháme však dál až do okamžiku, kdy je hmota dostatečně hutná tak, jako vidíte na těchto obrázcích.

3
Hotovo

V této fázi naplníme sáček na zdobení našlehanými bílky s cukrem a nastřikujeme na pečicí papír.

4
Hotovo

Pečeme 30 min na 120 stupňů Celsia. Poté necháme vychladnout při pokojové teplotě.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Vitello tonnato
předchozí
Vitello tonnato
Gratinovaní kalmaři
další
Gratinovaní kalmaři
Vitello tonnato
předchozí
Vitello tonnato
Gratinovaní kalmaři
další
Gratinovaní kalmaři

Přidejte komentář