Ingredience
-
400 g gourmet cibulkymenší cibulky vhodné k nakládání
-
40 ml balzamikový ocetAceto balsamico di Modena
-
20 g Burroliva
-
40 g cukr
-
Úvod
Glazované cibulky jsou snadno připravitelné a velmi chutné. Budete potřebovat jen několik kvalitních ingrediencí, ale docílíte výsledku, který vypadá velmi sofistikovaně. Glazované cibulky získají jedinečnou karamelovou chuť s jemně kyselým tónem a jako příloha jsou dobrou obměnou tradičních chutí. Vhodné pro vegetariány, ale skvěle se také hodí k rybám a masu. Můžete je podávat jak teplé, tak studené.
Doba tepelné úpravy cibulek se může lišit v závislosti na jejich velikosti. Pro zjištění úrovně varu je můžete smáčknout, měly by být naměklé. Můžete také posoudit ochutnáním.
Pro jejich přípravu použijeme aceto balsamico (balzamikový ocet). Ten pravý je vyráběn v italské Modeně a nazývá se Aceto balsamico di Modena.
Jedná se o směs vinného octa a moštu z hroznů, která zraje v dubových sudech. Pokud si balzamikový ocet budete kupovat poprvé, nemusíte se obávat, že byste ho nevyužili pro jiný recept. Lze jím například ochucovat zeleninové saláty.Tipy: Ač není nutné cibulky krájet, i jejich loupání vyvolává slzení. Proto si jejich přípravu naplánujte tak, aby Vaše slzení nebylo problémem. Jelikož je vůně balzamikového octa (octa obecně) silná, doporučuji Vám před jeho vléváním do hrnce zapnout odsavač par na maximum.
Pro další recepty přejděte na Home nebo navštivte náš eShop s výbornými italskými víny, olivovými oleji a delikatesami, dováženými přímo z Itálie pro milovníky italské kuchyně a gurmety.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|