Glazované cibulky

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
400 g gourmet cibulky menší cibulky vhodné k nakládání
40 ml balzamikový ocet Aceto balsamico di Modena
20 g Cremolì
40 g cukr

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Glazované cibulky

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 35min
  • Porce 4
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Glazované cibulky jsou snadno připravitelné a velmi chutné. Budete potřebovat jen několik kvalitních ingrediencí, ale docílíte výsledku, který vypadá velmi sofistikovaně. Glazované cibulky získají jedinečnou karamelovou chuť s jemně kyselým tónem a jako příloha jsou dobrou obměnou tradičních chutí. Vhodné pro vegetariány, ale skvěle se také hodí k rybám a masu. Můžete je podávat jak teplé, tak studené.

Doba tepelné úpravy cibulek se může lišit v závislosti na jejich velikosti. Pro zjištění úrovně varu je můžete smáčknout, měly by být naměklé. Můžete také posoudit ochutnáním.

Pro jejich přípravu použijeme aceto balsamico (balzamikový ocet). Ten pravý je vyráběn v italské Modeně a nazývá se Aceto balsamico di Modena.

Jedná se o směs vinného octa a moštu z hroznů, která zraje v dubových sudech. Pokud si balzamikový ocet budete kupovat poprvé, nemusíte se obávat, že byste ho nevyužili pro jiný recept. Lze jím například ochucovat zeleninové saláty.



Tipy: Ač není nutné cibulky krájet, i jejich loupání vyvolává slzení. Proto si jejich přípravu naplánujte tak, aby Vaše slzení nebylo problémem. Jelikož je vůně balzamikového octa (octa obecně) silná, doporučuji Vám před jeho vléváním do hrnce zapnout odsavač par na maximum.

Pro další recepty přejděte na Home.


You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Nejprve oloupeme cibulky a poté připravíme salsu. V hrnci rozpustíme Cremolì, přisypeme cukr a necháme jej zezlátnout. Pak přilijeme balzamikový ocet a mícháme.

2
Hotovo

Přidáme cibulky, které dřevěnou vařečkou několikrát otočíme, aby se obalily v salse. Přiklopíme a necháme dusit 35 minut při mírné až střední teplotě za občasného promíchání.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
předchozí
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
Pizza s bramborami
další
Pizza s bramborami
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
předchozí
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
Pizza s bramborami
další
Pizza s bramborami

Přidejte komentář