2 0

Jablečný koláč

Torta di mele

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 90min
  • Porce 8
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Praktický recept na Jablečný koláč v italském stylu, který si však připravíte všude ve světě. Jablka se najdou kdekoli a bábovku každý udělá hravě. Jablečné koláče existují v každé zemi, každá má svou oblíbenou variantu. Tato verze je však obohacena o určité prvky typické italské přípravy moučníků. Nejedná se o vysušenou bábovku, opravdu ne. Jablečný koláč je vláčný, a pokud je Vás na jeho kanzumaci málo, možná Vám zbyde i na pár dalších dní. I pak je stále vláčný, měkký a lahodný.

S olivovým máslem Burroliva navíc vyřadíte cholesterol, který dodává jinak běžně používané máslo z krasvkého mléka. Burroliva je neztužený tuk z olivového oleje, který konzistencí i chutí připomíná máslo, avšak je mnohem lehčí na trávení a neobsahuje žádné alergeny. Skvělá našlehatelnost navíc dodá jakémukoli koláči či bábovce tu správnou krémovitou strukturu, výsledek po pečení je dokonalý! Pak už stačí jen nahradit mléko v receptu mlékem rostlinným dle Vaší preference a na světě je bezlaktózový moučník!

Jablečný koláč si můžete dát po obědě ke kávě nebo i k snídani. Záleží na tom, na co jste zvyklý a proč jej pečete. Pokud se snažíte zpracovat sklizenou zásobu jablek, k snídani je ideální. Neradím Vám tento tip ke konzumaci jen tak nezdůvodně, ale s dobrým úmyslem. Je známo, že sladké by se mělo jíst ráno nebo dopoledne.
Při přípravě Jablečného koláče provoníte svou kuchyni hned několikrát. Nejdříve vůní citrónu, pak vanilky a nakonec pečených jablek. Přeji Vám příjemný zážitek!


You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Z lednice vyndáme vejce a olivové máslo bez alergenů a cholesterolu Burroliva. Připravíme si formu o průměru 25 cm. Vymažeme ji také tukem Burroliva a vysypeme moukou, aby se koláč k formě nepřipekl. Burroliva dáme do kastrůlku, kde ho při nízké teplotě necháme rozpustit. Omyjeme a oloupeme jablka, vykrájíme z nich jadřince a čtvrtky jablek ještě rozkrájíme tak, aby nám z nich zbyly malé měsíčky či půlměsíčky. Jablka posypeme skořicovým cukrem. Na získání citrónové kůry použijeme struhátko a kůru přidáme k jablkům. Pak citrón rozpůlíme a z poloviny vymačkáme šťávu, kterou přelijeme jablka. Tím zajistíme jablka proti hnědnutí. Dobře promícháme.

2
Hotovo

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme ostrým nožem, jehož špičkou následně seškrábneme dužinu z obou polovin vanilkového lusku. Vanilku přidáme do kastrůlku s olivovým máslem Burroliva a začneme míchat tak, aby se zrnka vanilky oddělily. Vyprázdněné části vanilkového lusku uzavřeme zpět do skleněné nádobky, budeme je moci použít pro příští přípravu moučníku (Například povařením v mléce, které při příštím receptu použijeme. Získáme tak i tu vanilku, kterou jsme nožem nevybrali.)

3
Hotovo

Šleháme vejce s cukrem alespoň 10 minut. Přilijeme Burroliva s vanilkou a opět chvilku šleháme, přidáme mouku a mléko a dobře prošleháme.

4
Hotovo
50

Do těsta přidáme jablka, promícháme a vlijeme do formy. Srovnáme do jedné úrovně a pečeme na 180 stupňů 50 min.

5
Hotovo

Vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Posypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Pizzettine
předchozí
Pizzettine
Pečené kuře s bramborami
další
Pečené kuře s bramborami
Pizzettine
předchozí
Pizzettine
Pečené kuře s bramborami
další
Pečené kuře s bramborami

Přidejte komentář