0 0

Jahodová bábovka

Ciambella alle fragole

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 60min
  • Porce 8
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Jahodová bábovka je ve všech směrech zajímavá. Neobsahuje máslo, je jemná, vláčná a nadýchaná. Navíc i snadná, jako každá jiná bábovka. Takže, jakmile se na Vaší zahrádce nebo ve Vašem oblíbeném obchodě s ovocem objeví krásně červené jahody, víte, co můžete připravit!




Jahody můžete zaměnit i za jiné ovoce dle Vaší preference či úrody. Hlavní je, aby bábovka chutnala Vám a Vaší rodině a abyste se na snídani či odpolední kávu s moučníkem těšili.

Prozradím Vám zde jeden můj tip na vydařenou bábovku pro ty, co mají rádi sladké. Pokud připravujete bábovku bez ovoce, zvolte stejné množství mouky a cukru. Dosáhnete tak optimálně sladké chuti. V případě  přidání ovoce, které je samo o sobě sladké, snižte množství cukru, aby nedošlo k přeslazení.

V receptu si můžete všimnout mouky typu 00, kterou ráda používám. Nicméně hladká mouka také nic nezkazí!

Přeji Vám dobrou chuť a mnoho pohodových okamžiků!

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Jako první si vyndáme vejce z lednice, aby se mezitím, co budeme připravovat ostatní ingredience, ohřály na pokojovou teplotu a lépe se pak šlehaly. Poté omyjeme jahody a nakrájíme je na ne příliš malé kostičky. Mouku smícháme s droždím, kypřicím práškem a škrobem. Všechny tyto sypké ingredience promícháme.

2
Hotovo

Nyní začneme šlehat vejce. Poté, co začnou být vejce napěněná, přidáme cukr. Šleháme dál, až do dosažení krémovité konzistence (ručním šlehačem 6 - 10 minut). Přidáme polovinu směsi sypkých ingrediencí a promícháme.

3
Hotovo

Přilijeme smetanu a zbylé množství směsi sypkých ingrediencí. Promícháme.

4
Hotovo

Jakmile je těsto homogenně promíchané, přidáme na kousky nakrájené jahody, které pomalu vmícháváme lžící. Těsto s jahodami převedeme do formy na bábovku, kterou jsme předem vymazali máslem a pomoučili. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme minimálně 40 minut na 160 stupňů. Při 40 minutách otestujte zapíchnutím párátka do těsta, zda je čas bábovku vyndat z trouby. Pokud je párátko po vyndání bez drobečků těsta, je upečeno. Pokud si ale přejete, aby byla bábovka vláčnější, můžete ji vyndat již dosažením 40. minuty.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Torta tenerina
předchozí
Torta tenerina
Chřest po milánsku
další
Chřest po milánsku
Torta tenerina
předchozí
Torta tenerina
Chřest po milánsku
další
Chřest po milánsku

Přidejte komentář