Ingredience
-
300 g mouka 00
-
300 g jahody
-
3 vejce
-
200 g cukr
-
200 g smetana ke šlehání
-
60 g kukuřičný škrob
-
6 g droždísušené
-
1 sáček kypřicí prášek
Úvod
Jahodová bábovka je ve všech směrech zajímavá. Neobsahuje máslo, je jemná, vláčná a nadýchaná. Navíc i snadná, jako každá jiná bábovka. Takže, jakmile se na Vaší zahrádce nebo ve Vašem oblíbeném obchodě s ovocem objeví krásně červené jahody, víte, co můžete připravit!
Jahody můžete zaměnit i za jiné ovoce dle Vaší preference či úrody. Hlavní je, aby bábovka chutnala Vám a Vaší rodině a abyste se na snídani či odpolední kávu s moučníkem těšili.
Prozradím Vám zde jeden můj tip na vydařenou bábovku pro ty, co mají rádi sladké. Pokud připravujete bábovku bez ovoce, zvolte stejné množství mouky a cukru. Dosáhnete tak optimálně sladké chuti. V případě přidání ovoce, které je samo o sobě sladké, snižte množství cukru, aby nedošlo k přeslazení.
V receptu si můžete všimnout mouky typu 00, kterou ráda používám. Nicméně hladká mouka také nic nezkazí!
Přeji Vám dobrou chuť a mnoho pohodových okamžiků!
Navštivte také náš nový eShop!
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
Jako první si vyndáme vejce z lednice, aby se mezitím, co budeme připravovat ostatní ingredience, ohřály na pokojovou teplotu a lépe se pak šlehaly. Poté omyjeme jahody a nakrájíme je na ne příliš malé kostičky. Mouku smícháme s droždím, kypřicím práškem a škrobem. Všechny tyto sypké ingredience promícháme. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Jakmile je těsto homogenně promíchané, přidáme na kousky nakrájené jahody, které pomalu vmícháváme lžící. Těsto s jahodami převedeme do formy na bábovku, kterou jsme předem vymazali máslem a pomoučili. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme minimálně 40 minut na 160 stupňů. Při 40 minutách otestujte zapíchnutím párátka do těsta, zda je čas bábovku vyndat z trouby. Pokud je párátko po vyndání bez drobečků těsta, je upečeno. Pokud si ale přejete, aby byla bábovka vláčnější, můžete ji vyndat již dosažením 40. minuty. |