Ingredience
-
1 kapr obecný
-
150 g lardo
-
25 ks pistácie
-
fenyklová nať
-
rozmarýn
-
2 stroužky česnek
-
1 citrónová šťávašťáva z jednoho citrónu
-
olivový olejextra panenský
-
sůl
Úvod
Kapr in porchetta (carpa in porchetta) je jeden z tradičních pokrmů v okolí krásného středoitalského jezera Trasimeno. Podstatou je příprava kapra ve stylu vepřového. Název však může mást, nejedná se o kapra s porchettou (umbrijská vepřová šunka), využívají se jiné ingredience.
Zaprvé je potřeba kapra vykuchat a zbavit šupin. Nebo si jej již takto koupit. Dále budeme potřebovat lardo, tedy italský masný produkt vyráběný z tuku nalezeného v podkoží krku prasete. Množství larda uvedené v ingrediencích odpovídá kaprovi o velikosti min. 2 kg. Při pečení lardo vyplaví většinu svého tuku na plech a plátky larda rozložené navrchu ryby se krásně stočí.
Pokud chcete použít larda méně a trochu Vám jej zbyde, můžete z něj poté připravit crostini. Jednoduše tenoučké plátky larda položíte na opečené krajíčky bagety
Do pokrmu jsem navíc přidala pistácie a vznikl tak luxusní pokrm, který lze servírovat v rámci štědrovečerní večeře. V Itálii, kde se takto připravený kapr jí s přílohou z pečených brambor, se nejedná o vánoční pokrm, ale v Čechách, kde je kapr tradicí, se může hodit právě v době Vánoc.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
Vykuchaného kapra bez šupin omyjeme zevnitř i zvenku, necháme okapat a položíme na plech vyložený pečicím papírem. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
|