Ingredience
-
100 g parmazán
-
1 balení rukola
-
100 g losos
-
2 lžíce olivový olej
-
z půlky citrónu citrónová šťáva
-
sezam
-
balzamikové glazé
Úvod
Připravujete občerstvení pro speciální příležitost a nevíte jaký předkrm zvolit? Máte možnost zazářit. Prohlédněte si recept, který Vám zde nabízím.
Košíčky z parmezánu s lososem a rukolou jsou ideální volbou pro občerstvení k oslavám, pro návštěvy i na svatby! Snadno je připravíte doma a navíc dodáte Vašemu pohoštění luxus restaurace pětihvězdičkového hotelu. Zkuste i Vy vytvořit tuto jedinečnou kombinaci chutí nejtvrdšího italského sýra, aromatické rukoly a jemného lososa obaleného v sezamu pro svou rodinu a známé!
Můžete připravit košíčky různých velikostí či obměnit ingredience dle Vaší preference. Parmezán lze nahradit granou padano, rukola salátem, losos tuňákem. Záleží na Vašich chutích a fantazii. Já jsem se s košíčky z parmazánu setkala poprvé, když byly naplněné těstovinami s lanýžovou salsou. Samozřejmě byl košíček mnohem větší, aby všechny těstoviny pojmul. Dle mého názoru se pro běžné použití vyplatí udělat košíček menší a naplnit ho tedy například tím, co Vám zde předkládám. Chutě jednotlivých ingrediencí se také skvěle doplňují, barevná kombinace také zaujme.
Dbejte na výběr kvalitních a čerstvých surovin. V mém receptu byl použit kvalitní parmazán z Itálie, čerstvá a svěží rukola stejné provenience a čerstvý losos. I sezam musí být kvalitní a dobře vonět. Předem jej ochutnejte, ať luxusního lososa obalíte jen do toho, co chutná výborně. Když krájíte lososa, snažte se odstranit veškeré případné kůstky, ať nepřichystáte překvapení při konzumaci.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Roztavený sýr přesuneme například na dno obrácené skleničky, hrnečku nebo jiného vhodného kuchyňského předmětu. Sýr je potřeba okamžitě rozprostřít a vytvarovat obrácenou mističku. Pokud Vás jen tak něco nespálí, můžete rozprostřít sýr prsty, jinak použijte třeba lžičku. Nechte sýr v této formě zcela vychladnout a zaschnout. |
4
Hotovo
|