Ingredience
-
300 g hladká mouka
-
150 g voda
-
1 lžíce olivový olej
-
sůl
-
capocollo
Úvod
Úžasně jednoduchý, levný a rychlý recept na chutné pizzettine, které mohou posloužit například k přípravě předkrmů. Díky tomu, že neobsahují droždí, jsou vhodné i k okamžité konzumaci.
U nás doma jsou pizzettine ale také náplastí situace „došel chléb a málo času“. Ve středomořských zemích není chlebem míněn český kváskový chléb, ale bílý chléb, který se přikusuje nebo trhá k jiným pokrmům jako doplněk. Jedná se tedy o velmi důležitý element u většiny jídel. Přesně tak jíme chléb i my, nikdy ho nemažeme máslem. Takže ve chvíli, kdy u nás dojde chléb, a není čas pro něj dojít/dojet, stačí pár desítek minut a pizzettine problém vyřeší.
Bez použití droždí není třeba čekat na žádné kynutí ani vystydnutí, na stůl jdou hned z pánvičky.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
7
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
10
|
Teplotu plotýnky nastavíme na střední teplotu a necháme je opéci dozlatova z obou stran. Snadný předkrm vytvoříme, pokud mezi dvě pizzettine dáme pár plátků něčeho výrazného. Mohu doporučit např. italské capocollo (na obrázcích) nebo proscitto crudo. Při nákupu uzenin dbáme na výběr kusů s co nejmenším množstvím tuku. Placičky není ani třeba mazat máslem. |