Bresaola s rukolou a parmazánem

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
70 g bresaola tenké plátky
15 g rukola
15 g parmazán hoblinky
olivový olej
sůl
pepř

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Bresaola s rukolou a parmazánem

  • 5min
  • Porce 2
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Znáte z italských restaurací předkrm Bresaola s rukolou a parmazánem? Jedná se o velmi oblíbený předkrm, který svou pestrobarevností přitahuje pozornost a dobře působí. Navíc chutě všech ingrediencí se dokonale doplňují.




Na přípravě není nic složitého, ale je důležité si zajistit kvalitní ingredience. Jistě Vás napadne kvalitní bresaolu, ale nejen tu. Kupujte pouze čerstvou rukolu a před kombinováním s něčím dalším si k ní přivoňte a ochutnejte ji. Měla by příjemně vonět a nemít žádnou pachuť. Při výběru parmazánu čtěte na obalu, kolik měsíců sýr zrál, čím více, tím zajímavější chuť, ale i vyšší cena. Další informace o parmazánu si můžete přečíst po kliknutí na slovo parmazán v sekci ingredience.

Co je to vlastně bresaola? Tento masný produkt mající Chráněné zeměpisné označení (IGP = Indicazione geografica protetta) pochází z provincie Sondrio (údolí Valtellina), nedaleko hranic se Švýcarskem. Zde se vyrábí dle tradičního postupu. V prvním kroku je vybráno hovězí maso pocházející z býků a krav o stáří 2 – 4 roky. Ta nejkvalitnější bresaola je z části hovězího zadního nazývaného květová špička (la punta d’anca), používá se i vrchní šál (il magatello) a spodní šál (la sottofesa). Očištěné maso je dva týdny naloženo v soli, poté potaženo střívkem a vysoušeno. Následně probíhá zrání, které trvá měsíc až dva. Všechny postupy probíhají tak, aby byla zajištěna ta nejvyšší kvalita produktu zahrnující samokonzervující schopnost a snadnou stravitelnost. Bresaolu poznáte jednoduše podle výrazné tmavočervené barvy.

 

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Na podnos či talíř rozprostřeme tenké plátky bresaoly.

2
Hotovo

Bresaolu pokryjeme omytou a osušenou rukolou.

3
Hotovo

Na rukolu poté nakrájíme hoblinky parmazánu a lehce pokapeme extrapanenským olivovým olejem. Osolíme a opepříme a můžeme podávat.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Granola s goji
předchozí
Granola s goji
Rizoto s cuketou a salsicciou
další
Rizoto s cuketou a salsicciou
Granola s goji
předchozí
Granola s goji
Rizoto s cuketou a salsicciou
další
Rizoto s cuketou a salsicciou

Přidejte komentář