Ingredience
-
70 g bresaolatenké plátky
-
15 g rukola
-
15 g parmazánhoblinky
-
olivový olej
-
sůl
-
pepř
Úvod
Znáte z italských restaurací předkrm Bresaola s rukolou a parmazánem? Jedná se o velmi oblíbený předkrm, který svou pestrobarevností přitahuje pozornost a dobře působí. Navíc chutě všech ingrediencí se dokonale doplňují.
Na přípravě není nic složitého, ale je důležité si zajistit kvalitní ingredience. Jistě Vás napadne kvalitní bresaolu, ale nejen tu. Kupujte pouze čerstvou rukolu a před kombinováním s něčím dalším si k ní přivoňte a ochutnejte ji. Měla by příjemně vonět a nemít žádnou pachuť. Při výběru parmazánu čtěte na obalu, kolik měsíců sýr zrál, čím více, tím zajímavější chuť, ale i vyšší cena. Další informace o parmazánu si můžete přečíst po kliknutí na slovo parmazán v sekci ingredience.
Co je to vlastně bresaola? Tento masný produkt mající Chráněné zeměpisné označení (IGP = Indicazione geografica protetta) pochází z provincie Sondrio (údolí Valtellina), nedaleko hranic se Švýcarskem. Zde se vyrábí dle tradičního postupu. V prvním kroku je vybráno hovězí maso pocházející z býků a krav o stáří 2 – 4 roky. Ta nejkvalitnější bresaola je z části hovězího zadního nazývaného květová špička (la punta d’anca), používá se i vrchní šál (il magatello) a spodní šál (la sottofesa). Očištěné maso je dva týdny naloženo v soli, poté potaženo střívkem a vysoušeno. Následně probíhá zrání, které trvá měsíc až dva. Všechny postupy probíhají tak, aby byla zajištěna ta nejvyšší kvalita produktu zahrnující samokonzervující schopnost a snadnou stravitelnost. Bresaolu poznáte jednoduše podle výrazné tmavočervené barvy.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.