Ingredience
-
200 g garganelli Flaminio
-
1 lilek
-
200 g rajčatový protlak
-
2 stroužky česnek
-
bazalka
-
olivový olejextra panenský
-
pecorinovolitelné
Úvod
Velmi jednoduchý a rychlý pokrm, který obsahuje malý počet ingrediencí, je zdravý a velmi lahodný. Oblíbí si jej dospělí i děti. Pojďte si uvařit vaječné Garganelli s lilkem, rajčaty a bazalkou!
Lilek, rajčata (nebo rajčatový protlak) a česnek. To je náš základ pro omáčku. Lilek v průběhu varu dosáhne měkké konzistence a až krémovité chuti, která se výborně hodí ke kyselé chuti rajčat. Tyto dvě ingredience najdeme v mnohých těstovinových pokrmech. Osobně si nedokážu představit, lilek a řajčata nekombinovat s česnekem. Prostě k sobě sedí. Často jsou do podobných jídel přidávány různé sýry nabízející další chuťový rozměr nebo krémovitost. Já jsem se tentokrát rozhodla na závěr přidat najemno nastrouhaný tvrdý ovčí sýr pecorino (který na výsledné fotce neuvidíte, jelikož jsem jej přidala až po vyfocení :-)).
Osobně jsem jako dekoraci pokrmu zvolila pár čerstvých lístků bazalky.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
Omyjeme a oloupeme lilek a nakrájíme jej na kostičky. |
2
Hotovo
|
Oloupeme stroužky česneku, rozmáčkneme je hrotem nože nebo dlaní a necháme zvolna opékat na pánvi s olivovým olejem. Když česnek zezlátne, přidáme kostičky lilku. Promícháváme a čekáme, dokud lilek malinko nezměkne. Odstraníme stroužky česneku. |
3
Hotovo
|
Do pánve přidáme rajčatový protlak, přiklopíme a necháme zhruba 10 minut povařit. |
4
Hotovo
|
Do vroucí osolené vody přidáme garganelli a vaříme 8 minut. Garganelli scedíme. Zbývá už jen promíchat s omáčkou v pánvi a podávat s čerstvou bazalkou. Na závěr doporučuji nad každým talířem nastrouhat tvrdý ovčí sýr pecorino. |