Ingredience
-
1 kg beefsteakové rajčecca 3 ks
-
2 vejce
-
100 g strouhanka
-
40 g olivový olejextrapanenský
-
2 česnekstroužky
-
petrželkahladkolistá
-
sůl
-
pepř
Úvod
Dnes Vám prozradím další typický domácí recept z italské Umbrie, který je velmi oblíbený. Gratinovaná rajčata. Vzniknou následováním velmi snadného a rychlého postupu za použití běžných ingrediencí. V místě svého původu se gratinovaná rajčata obvykle podávají pro doplnění večeře, tedy po prvním chodu. Nemusí být nutně přílohou, výborná jsou i samostatně.
V Umbrii rostou velká rajčata, i pokud se pěstují doma na zahrádce. Jsou tak velká, že jedním se dosyta naobědváte. Klíčem k bohaté a chutné úrodě je dostatek slunce i občasný vydatný déšť. Když připravujete gratinovaná rajčata, je chuť rajčat zásadní, proto vybírejte zralá italská nebo španělská rajčata. Sezóna rajčat ve zmíněných lokalitách je od listopadu do května. Dobrou zkušenost mám s rajčaty beefsteakovými, která jsou velká a mají takovou chuť, jaká je v tomto receptu žádoucí.
Dalšími čerstvými ingrediencemi, které budete potřebovat, je česnek, hladkolistá petrželka a vejce.
Doufám, že se Vám i tento recept bude hodit a rádi jej budete opakovat! Těším se na Vaše reakce a komentáře.
Navštivte také náš eShop!
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|