Ingredience
-
400 g krůtí maso
-
hladká mouka
-
10 g Gira+
-
citrónová šťáva
-
4 mrkev
-
2 lžičky třtinový cukr
-
sůl
-
pepř
-
oregáno
-
bílý chléb
Úvod
Když je málo času, ale je potřeba připravit teplý a vydatný oběd za 25 minut, jsou Krůtí plátky s karamelizovanou mrkví tou správnou volbou. Hodí se k obědu i večeři, můžete však maso nakrájet na menší kousky a podávat i jako předkrm.
Dle mého názoru je trojobal příliš těžký na trávení, úplně stačí, že se maso smaží. Proto volím vždy tuto variantu, se kterou jsem se setkala v Itálii. Tam se používá olivový olej někdy i ke smažení, není tolik drahý, protože olivovníků a olivového oleje je tam mnoho. Ale v našich podmínkách je olivového oleje na smažení škoda. Olivový olej sám o sobě není rezistentní vůči vysoké teplotě. Pokud si přejete smažit, doporučuji Vám tuk Gira+, který je variantou Cremolì, jen je vyroben ze slunečnicového oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové. Gira+ obsahuje velké množství zdravých nenasycených mastných kyselin a odolává vysokým teplotám. K přípravě krůtích plátků na pánvičce jej lze ale také použít. Po smažení se snažím maso co nejlépe osušit papírovou utěrkou a na závěr vždy pokapat plátky masa citrónovou šťávou, jelikož je o ní známé, že pomáhá spalovat tuky.
Maso prosím nepepřete ani nesolte před tepelnou úpravou. Proč se dozvíte níže.
Karamelizované mrkvičky jsou skutečnou pochoutkou. Mohu je doporučit nejen k tomuto chodu. Vegetariáni si je mohou připravit i bez masa v rámci oblíbené zeleninové variace.
Určitě vyzkoušejte a komentujte, Váš názor mě zajímá!
Dobrou chuť!
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Maso smažíme na Gira+ z každé strany, dokud nezezlátne. V průběhu smažení posypeme krůtí plátky čerstvým oregánem. Nesolíme ani nepepříme maso před obalením v mouce, ale až po tepelné úpravě. Jinak mouka na mase nebude dobře držet. Maso po smažení tedy osušíme papírovými utěrkami zespoda i zeshora, posypeme solí a pepřem a pokapeme citrónovou šťánou. Servírujeme s karamelizovanou mrkví a opečeným bílým chlebem. |