Ingredience
-
400 g penne rigate
-
400 g cherry rajčata
-
500 g ricotta
-
2 šalotka
-
bazalkačerstvá
-
olivový olej
-
sůlhrubozrnná
-
pepř
Úvod
Penne s ricottou a rajčaty jsou svěžím, nízkokalorickým a velmi chutným prvním chodem, který budete mít hotový během pouhých 20 minut! Pokud tedy chcete připravit skvělý oběd a máte málo času, je tento recept ideální. A to i pokud držíte dietu nebo jste jen opatrní na to, jak kalorická jídla jíte!
Přidejte se a uvařte si také tento svěží italský pokrm z těstovin, po kterém rozhodně nepřiberete!
V tomto receptu byla použita pravá italská ricotta. Ricotta je jemný a nadýchaný čerstvý tvaroh, jehož chuť se ale od českého tvarohu liší. Je velmi delikátní chuti, téměř nasládlé a bez jakýchkoli znaků kyselosti. Má zhruba 11% tuku. Tento produkt ze syrovátky může být upravován na mnoho způsobů. Slaným i sladkým jídlům dodává vždy jedinečnou chuť. Je hojně využíván v kombinaci s těstovinami, které se ricottou i plní. Je také zdrojem vápníků a fosforu a obsahuje cenné bílkoviny.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Jakmile je voda horká, přidáme do ní hrubou sůl. Počítáme jednu hrstku (nabranou prsty) hrubé soli na 100 g těstovin. Vsypeme těstoviny a zapneme časovač na tolik minut, kolik nám předepisuje balení těstovin. Těstoviny je třeba ihned po vsypání do vroucí vody promíchat, aby se nepřipekly ke dnu hrnce. Občas je v průběhu varu promícháme. Snažíme se si var těstovin naplánovat tak, aby byly hotové ve stejnou dobu, jako připravovaná salsa. |
3
Hotovo
|
Těstoviny se vaří, můžeme si mezitím nakrájet rajčata a dát je na pánvičku. Osolíme a opepříme. Jakmile je na nich znát var, přidáme nasekané lístky bazalky a promícháme. Zhruba po 8 minutách jsou rajčata i bazalka dostatečně tepelně upraveny, proto vypneme plotýnku a můžeme přidat ricottu. Naší salsu dobře promícháme. Na teplé pánvi se ricotta zahřeje, což stačí, varem procházet nemusí. |
4
Hotovo
|