Ingredience
-
400 g picchiarellihttps://www.buonissimo.cz/cerstve-bezvajecne-picchiarelli/
-
200 g telecí kýta
-
450 ml rajčatové pyré
-
1 šalotkanebo cibule
-
1 mrkev
-
1 řapíkatý celerstonek
-
olivový olejextrapanenský
-
sůlhrubozrnná
-
parmazánstrouhaný p. na posypání
Úvod
Čekali jste, kdy představím vhodný recept s čerstvými těstovinami? Omáčka z telecího masa a zeleniny s čerstvými těstovinami tvoří skvělou kombinaci!
V Itálii existuje mnoho variant masové omáčky. Liší se dle regionů, tak jako italské dialekty, i rodinných receptů. Většina verzí se skládá ze zeleninového základu, který se restuje a k němuž se poté přidá maso nejčastěji vepřové, hovězí, telecí, jejich kombinace apod. V mojí verzi najdete pouze telecí maso, jež nemelu, protože mým cílem není dosáhnout konzistence ragù alla bolognese. Nyní připravuji spíše sugo di carne, ve kterém je maso přidané pro dochucení. Ve výsledné omáčce převažuje rajčatové pyré, jelikož to naše je velmi dobré a byla by škoda jeho chuť zcela překrýt. I pouhá přítomnost telecího masa dostatečně obohatí chuť omáčky a vařené masové plátky si můžeme sníst později v rámci jiného chodu.
Co se týče varu, platí, že čím déle se vaří, tím intenzivnější chuti dosáhneme. Když můžeme vařit dlouho, vaříme na nižší teplotu. Tak je to samozřejmě nejlepší. Minimálně by měl var trvat 1 hodinu. Jak jsem již naznačila, pro maximální chuťový zážitek doporučuji použít rajčatové pyré výborné kvality, takové, ve kterém vidíte malé kousíčky rajčat. Čerstvost všech ingrediencí Vám zajistí skvělý výsledek, proto je třeba i na ni klást důraz. Doufám, že si tento recept oblíbíte a dáte mi vědět, jak Vám chutnalo! Dobrou chuť všem! Picchiarelli, typické umbrijské čerstvé těstoviny, si můžete připravit podle návodu na přípravu bezvaječných těstovin z české mouky, kterou najdete v každém obchodě, zde: https://www.buonissimo.cz/cerstve-bezvajecne-picchiarelli/
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
V průběhu varu občas promícháme, v případě potřeby přidáme malé množství vody. Na konci varu maso vyjmeme z omáčky, která je tímto hotova. Vařené maso je v tomto receptu vedlejším produktem, který můžete podávat jako druhý chod nebo např. k večeři. Čerstvé picchiarelli vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty. Poté je vyjmeme z vody a dle potřeby ochutíme omáčkou a navrch zasypeme strouhaným parmazánem. Pokud nějaká omáčka zbyde, je možné ji uchovat v hermeticky uzavřené nádobě v lednici a spotřebovat do 3 dní. |