Špagety aglio olio peperoncino

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
400 g špagety
2 lžičky feferonka sušená a drcená
1 - 2 stroužky česnek dle velikosti
50 ml olivový olej extrapanenský
2 velké špetky sůl hrubozrnná

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Špagety aglio olio peperoncino

Spaghetti aglio olio peperoncino

Vlastnosti:
  • pikantní
  • vegetariánské
  • 15min
  • Porce 4
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Potřebujete něco opravdu velmi rychlého a zdravého k obědu? Pak je tento recept přesně pro Vás!

Špagety aglio olio peperoncino, tedy špagety s česnekem a feferonkou, jsou něco, co se Vám může opravdu hodit ve chvílích, kdy musíte přípravu jídla vměstnat do 15 minut, ale zároveň chcete něco, co Vás vzpruží a zahřeje. Jejich přípravu dopočučuji zejména v období, kdy hrozí chřipkové nákazy, při výkyvech počasí a dnech, kdy jste často jedli jen něco rychlého nebo malého z důvodu držení diety.



Tento recept, který obsahuje hned dvě přírodní antibiotika, je ve své zemi původu, Itálii, velmi oblíbený nejen v domácnostech k obědu, ale i v kvalitních restauracích. Svou jednoduchostí totiž nechá vyniknout ingredience, které i zde musíme vybírat obezřetně, abychom dosáhli té nejlepší chuti a kvality. V tomto receptu byla použita sušená drcená feferonka z Kalábrie, bio česnek a italské špagety. Co se posledních zmíněných týče, je třeba dodržet pravidla jejich varu, jelikož v tomto receptu musí být nekompromisně al dente. V pokrmech z těstovin ochucených takto jednoduše je totiž úroveň jejich tepelné úpravy zdůrazněna. Pokud by byly nedovařené nebo převařené, nepochutnáte si.

Pikantnost tohoto pokrmu si můžete doladit sami dle vlastních chutí. Špagety aglio olio peperoncino podáváme horké, jakmile vystydnou, nejsou dobré.

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Dva litry vody necháme dojít do bodu varu, osolíme hrubozrnnou solí, zamícháme a poté vložíme špagety. Nastavíme si odpočítívání konce varu těstovin a přejdeme k přípravě ochucení. Na pánvi necháme rozehřát extrapanenský olivový olej, přidáme česnek a na nízkou teplotu jej necháme smažit. Jakmile začne zlátnout, přidáme feferonku a ještě pár minut promícháváme.

2
Hotovo

Jakmile jsou špagety vařené, okamžitě je zcedíme a přidáme k česneku s feferonkou. Pěkně odspodu promícháme, aby každá jednotlivá špageta nasála maximum chutí extrapanenského olivového oleje, osmaženého česneku a výrazné feferonky. Podáváme horké.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Pizza s bramborami
předchozí
Pizza s bramborami
Tiramisù
další
Tiramisù
Pizza s bramborami
předchozí
Pizza s bramborami
Tiramisù
další
Tiramisù

Přidejte komentář