0 0

Vejce plněná cuketou

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 25min
  • Porce 2
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Velikonoční pondělí je den, kdy domů malí i velcí koledníci přináší spoustu vajíček uvařených natvrdo. Pamatuji si, jak jsem jako malá viděla ty plné košíky a představovala si, kolik dní ty vajíčka ještě asi bude jíst. Přemýšlela jsem, jestli mu i potřetí stále chutnají. A tak pro ty z Vás, kteří dnes očekávají záplavu vařených vajec, mám recept pro obměnu chutí!

Vejce plněná cuketou jsou ale snadným a rychlým předkrmem i pro mnoho jiných příležitostí. Zkuste jej a uvidíte, jak jemnou chutí s jarním nádechem a barvami oživí Vaši variaci studené kuchyně.




Tento recept je natolik jednoduchý, že je zcela zbytečné se dlouhosáhle rozepisovat. Jistě výborně víte, že vejce natvrdo se vaří 5 – 8 minut. Jen bych ráda podotkla, že z chemického hlediska po 8 minutách začíná docházet k rozkladu bílkovin, proto si čas varu vajec raději stopněte (můžete využít časovač na spodní straně této stránky v černé liště).

Plnění vajíček můžete provést jednoduše lžičkou. Pokud však chcete dosáhnout ozdobnějšího vzhledu, budete si muset vyhradit čas na zchlazení cuketovožloutkové směsi v lednici, jelikož až poté bude krém hustší a podaří se Vám pomocí zdobicího sáčku vytvořit něco zajímavějšího. Můžete například provést všechny kroky kromě zdobení již večer předem, uložit do lednice nejen krém v hermeticky uzavřené nádobě, ale i prázdná vajíčka (vařené bílky).

Doufám, že tento lahodný překrm zachutná i Vám a Vašim strávníkům.

Navštivte také náš eShop, kde najdete italská vína, olivové oleje a delikatesy, dovážené přímo z Itálie pro milovníky italské kuchyně a gurmety!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Pokud vejce natvrdo nemáme, dáme nejprve vařit omytá vejce. Jakmile jsou vejce hotová, necháme je chladit ve studené vodě. Vejce se lépe loupou, pokud jsou ještě teplá, proto nemusíme chladit dlouho. Oloupaná vejce rozkrojíme na polovinu a z každé vyndáme žloutek, který dáme stranou.

2
Hotovo

Cuketu nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na olivovém másle Burroliva. Tepelná úprava zabere yhruba 10 minut. Osolíme a opepříme. Kostičky cukety necháme při pokojové teplotě zchladnout.

3
Hotovo

Do mixéru nasypeme kostičky cukety a přidáme i žloutky, které jsme z vajíček odstranili. Promixujeme, abychom dosáhli krémové konzistence.

4
Hotovo

Poloviny natvrdo uvařených vajíček naplníme cuketovo-žloutkovým krémem a před podáváním necháme dobře vychladit.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Ricotta&Chia Cheesecake
předchozí
Ricotta&Chia Cheesecake
Fazolový salát
další
Fazolový salát
Ricotta&Chia Cheesecake
předchozí
Ricotta&Chia Cheesecake
Fazolový salát
další
Fazolový salát

Přidejte komentář