Ingredience
-
1 hrst ostružiny
-
320 g jogurt bílý 10 % tuku
-
dle chuti třtinový cukrnebo fruktóza
Úvod
Pro potěšení dětí v horkém zářijovém dni jsem usoudila, že osvěžující zmrzlina z ostružin a jogurtu pro ně bude, při jejich energetickém výdeji, to pravé. Stačilo natrhat hrst ostružin na zahradě a přimíchat další dvě ingredience. Postupovala jsem od oka a vyšlo to přesně po okraj mých formiček 🙂 Je to velmi snadné a rychlé!
Cukr můžete i nemusíte přidat, popřípadě můžete zvolit cukr ovocný – fruktózu. Ten sladí více než sacharóza či třtinový cukr, proto jeho množství může být nižší.
Ostružiny by se daly nahradit jiným lesním ovocem, např. borůvkami či malinami, ostružinomalinami, moruší apod.
Chuť zmrzliny z ostružin a jogurtu je jemná a lahodná, barva je sytě růžová i při malém množství ostružin. Větší jemnost se zajistí odstraněním ostružinových semínek, viz. postup.
Už jste zavítali do mého e-shopu plného autentických italských chutí? Olivový olej, těstoviny, směs luštěnin do rychlé polévky, prestižní vína od Bocelliho by se mohly hodit Vám, jako se často hodí nám!
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
Čerstvé ostružiny omyjeme a vložíme do mixéru. Přidáme jogurt s 10 % tuku a třtinový cukr dle chuti. Vše najednou rozmixujeme. |
2
Hotovo
|
Směs přecedíme přes sítko, abychom se zbavili semínek z ostružin a případně i nerozpuštěného cukru. |
3
Hotovo
|
Nyní naplníme formičky na nanuky a vložíme je do mrazáku na alespoň 6 hodin, nejlépe však do druhého dne. |