0 0

Pesto z medvědího česneku

Pesto d'aglio orsino

Vlastnosti:
  • bezlepkové
  • pikantní
  • veganské
  • 15min
  • Porce 3
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Pesto z medvědího česneku má úžasnou chuť! Pro nás jednoznačně vyhrává i nad oblíbeným janovským pestem (pesto alla genovese). Pyšní se jemnou a přitom výraznou chutí, a jen těžko bych dokázala říci, zda je více zdravé či dobré. Pro mě a mou rodinu je jednoduše na špici.




Pesto je původem italský výrobek, jehož název pochází ze slovesa pestare, což v překladu znamená drtit, tlouci. Dnes existuje na trhu mnoho typů pest, z nichž nejklasičtější je již zmíněné pesto vyráběné z bazalky. Zajímá Vás, jak pesto využít? Mám jedno jednoduché doporučení. Velmi se mi příčí pesto používat k masům, jak jsem někde zahlédla. Pokud je pesto opravdu dobré a kvalitní (a toto opravdu je), tak nejlépe vynikne jednoduše se špagetami. Ze svých zkušeností Vám doporučuji dát 50 g hotového Pesta z medvědího česneku na 100 g špaget.




Vědecká zkoumání zjišťují, že zelené listy medvědího česneku, jejichž sezóna je na jaře, jsou velmi účinné přírodní antibiotikum a pomáhají organizmus čistit od škodlivých látek. Pokud jste již někdy medvědí česnek ochutnali, víte, že jeho chuť je podobná klasickému česneku, avšak nezanechává žádnou nepříjemnou pachuť. Hodí se jej konzumovat právě zasyrova i z toho důvodu, že čerstvý medvědí česnek Vám poskytne mnohem více užitku, než jeho listy sušené či tepelně upravené. A pokud uvažujete, jak jej připravit, nelamte si hlavu, tento recept na Pesto z medvědího česneku je skvělý a uvidíte, jak snadno si jej oblíbíte i Vy.

V případě, že jste z Prahy a okolí, a nevíte, kde medvědí česnek koupit, krásné balíčky plné čerstvého medvědího česneku jsem dnes našla v mém oblíbeném obchodě Zelenina Radotín. Můj balíček je už prázdný, pesto jsem připravila i do zásoby.




Z dalších ingrediencí, použitých v tomto receptu, bych zmínila kvalitní extrapanenský olivový olej, mandle, které nahrazují do pesta běžně přidávané piniové oříšky, a italský tvrdý sýr parmazán.

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Listy medvědího česneku omyjeme a necháme okapat. Vložíme je do mixéru a přidáme na plátky nakrájené mandle.

2
Hotovo

Přidáme také kostičky parmazánu, sůl, pepř a olivový olej.

3
Hotovo

Pokapeme šťávou z bio citrónu a promícháme. Servírujeme se špagetami uvařenými al dente. Dobrou chuť!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Bábovka z mléka a bílků
předchozí
Bábovka z mléka a bílků
Ovocný salát s cedrátem
další
Ovocný salát s cedrátem
Bábovka z mléka a bílků
předchozí
Bábovka z mléka a bílků
Ovocný salát s cedrátem
další
Ovocný salát s cedrátem

Přidejte komentář