0 0

Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty

Frittata ripiena e bruschetta al pomodoro

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 20
  • Porce 1
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Recept na omeletu je populární v mnoha zemích. Já zde představím jednu z mnoha italských variant, ve které jsou vejce velmi vhodně doplněna o žampiony a baby špenát. Plněná omeleta v kombinaci s bruschettou s cherry rajčaty se hodí, když je málo času na přípravu jídla. Během 20 minut budete mít na stole chuťově i barevně pestrý pokrm, který je vhodný i pro děti. Dovolím si zde připsat ještě pár slov o bruschettě. Bruschetta je dnes v i České republice (zejména v restauracích) hojně používaný italský pojem. Je to v podstatě topinka, která je různě ochucená. Nejklasičtěji česnekem, olivovým olejem, krájenými rajčaty a bazalkou nebo oregánem. Bruschetta se dělá ze světlého chleba, přičemž v některých italských regionech není chléb ani solený. (Zvyk nesolit chléb se uchoval z historické doby, kdy byla papežem uvalena daň na sůl.) Pro přípravu bruschetty tak můžete použít např. francouskou bagetu, která se italskému chlebu podobá více, než klasický český chléb.


You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Nakrájíme žampiony, česnek a cherry rajčata. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a začneme na něm smažit nadrobno nakrájený česnek. Mezitím rozklepneme vejce do mísy, přidáme nastrouhaný parmazán, sůl, pepř a rozkvedláme.

2
Hotovo

Nakrájené žampiony přidáme do pánvičky s česnekem. Vypraný baby špenát spaříme horkou vodou. Rozkvedlaná vejce vlijeme na rozehřátý olivový olej na druhé pánvi (s nepřilnavým povrchem) a tepelně upravujeme na nižší až střední teplotu. Jakmile jsou hotové žampiony, přidáme k nim baby špenát.

3
Hotovo

Příprava bruschetty začne opečením chleba, který následně potřeme oloupaným stroužkem česneku. Pak topinku pokapeme extrapanenským olivovým olejem.

4
Hotovo

Jakmile je omeleta dostatečně tepelně upravená ze spodní strany, otočíme ji například následujícím způsobem. Pánev přiklopíme a držíme pevně víko a pánev u sebe. Otočíme dnem vzhůru a omeletu necháme plynule sjet z víka do pánve, kterou jsme mezitím položili zpět na plotýnku. Dopečeme omeletu z druhé strany a navrch přidáme směs žampiónů a baby špenátu. Omeletu přeložíme napůl a podáváme s bruschettou ozdobenou krájenými a osolenými cherry rajčaty a lístky čerstvého oregána.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Čokoládový poklad
předchozí
Čokoládový poklad
Glazované cibulky
další
Glazované cibulky
Čokoládový poklad
předchozí
Čokoládový poklad
Glazované cibulky
další
Glazované cibulky

Přidejte komentář