0 0

Špaldové muffiny s rebarborou a hořkou čokoládou

Muffin di farro con rabarboro e cioccolato fondente

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 35min
  • Porce 12
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Špaldové muffiny s rebarborou a hořkou čokoládou bez másla. Z představy zdravé snídaně a zdravého poobědového zákusku vznikly muffiny, které zachutnaly každému, kdo je ochutnal. Čím jsou výborné? Jemnost všech ingrediencí dává vyniknout velkým kouskům hořké nepřislazované bio čokolády, které jsou chuťově výraznou součástí tohoto moučníku. Realizací tohoto receptu tak jistě potěšíte milovníky čokolády, kteří si potrpí na zdravé stravování a nechtějí slevit z chuti.

Jaké výhody nám přináší špaldová mouka? Tato obilnina je bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerály a naopak chudá na tuky. Obsahuje hodně vlákniny (zejména celozrnná špaldová mouka), vitamínů A, skupiny B a forforu, draslíku a hořčíku. Špalda je doporučována v redukčních dietách, dále je snadno stravitelná, a proto je vhodnou potravinou pro osoby trpící gastritidou nebo zácpou. Na střeva a celý organismus má čistící účinek. Špalda je také schopna přispět ke snižování LDL cholesterolu.




Není však doporučována osobám trpícím kolitidou a vzhledem k obsahu lepku osobám držícím bezlepkovou dietu.

Rebarbora, z níž je v tomto receptu využita její št’áva, také obsahuje vitamíny a minerální látky. Kromě vitamínů A, skupiny B a C, obsahuje také vitamín E, K a J a z kartenoidů beta karoten a lutein. Z minerálních látek lze jmenovat vápník, hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor, mangan a měď. Rebarbora podporuje trávení a střevní prostředí, dokáže snižovat cholesterol a pomáhá při hubnutí. Rebarbora obsahuje mnoho antioxidantů a bojuje tak proti volným radikálům, je také dobrá na mozek a kosti. Pozor: Listy rebarbory se nekonzumují, jsou toxické! Rebarbora se nedoporučuje těhotným ženám, dětem do 2 let věku, lidem trpícím vředy a ledvinovými kameny.

Špaldové muffiny s rebarborou a hořkou čokoládou jsou vhodné i pro vegetariány, kteří se nezříkají konzumace vajec a mléka (smetana).

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Smícháme vejce se třtinovým cukrem a důkladně našleháme (6 - 10 minut). Ke špaldové mouce mezitím přidáme vanilkový cukr a droždí.

2
Hotovo

Z rebarbory získáme šťávu a promícháme jí se smetanou. Dále sypkou směs mouky, vanilkového cukru a droždí přidáme k našlehaným vejcím a cukru. Promícháme a přidáme také kukuřičný škrob.

3
Hotovo

Na závěr do dobře promíchaného těsta přidáme hořkou čokoládu nasekanou na větší kousky. Těsto s kousky čokolády nalijeme do formy na muffiny vyloženou papírovými košíčky.

4
Hotovo

Pečeme na 180 stupňů 15 - 20 min. Dobrou chuť!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Bezinkový sirup
předchozí
Bezinkový sirup
Purée z bobů
další
Purée z bobů
Bezinkový sirup
předchozí
Bezinkový sirup
Purée z bobů
další
Purée z bobů

Přidejte komentář