Ingredience
-
500 g chřest
-
400 g brambory
-
1/2 bílá cibule
-
150 ml smetana na vaření
-
100 ml bílé víno
-
voda
-
parmazánvolitelné
-
sůl
-
pepř
Úvod
Chřestovobramborový krém se smetanou zasytí zhruba 4 strávníky a je velmi delikátní chuti. Hodí se jako předkrm nebo namísto polévky v rámci večeře.
Konzumací chřestu můžeme velmi pozitivně působit na naše zdraví, obsahuje totiž velmi vysoké množství kyseliny listové, vitamínů skupiny B, provitamínu A, vitamínu C a E, i minerálních látek, zejména draslíku a zinku. Bohatstvím živin, které obsahuje, blahodárně ovlivňuje naši vitalitu, oddolnost vůči stresu a onemocněním, činnost mozku, ledvin a střev, pročisťuje náš organizmus a zbavuje jej volných radikálů a kyselin.
Velmi užitečný článek o chřestu najdete zde. Dozvíte se v něm podrobněji o účincích chřestu, o upozorněních a doporučeních při jeho použití.
Recept na focacciu, kterou můžete spatřit na hlavní fotografii receptu je zde.
A nyní lze již přistoupit k samotnému receptu.
Navštivte také náš nový eShop!
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
Nejprve očistíme chřest. Tato úprava spočívá v omytí a následném odříznutí zdřevnatělých konců stonků, které vyhodíme, a hlaviček chřestu (kde končí lístky), které uvaříme v páře (zhruba po dobu 15 minut). Zbylé stonky oloupeme škrabkou a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak je třeba oloupat omyté brambory a nakrájet je na drobné kostičky. Nakrájíme i cibuli. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|