0 0

Chřestovobramborový krém

Vlastnosti:
  • bezlepkové
  • s alkoholem
  • vegetariánské
  • 50min
  • Porce 4
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Chřestovobramborový krém se smetanou zasytí zhruba 4 strávníky a je velmi delikátní chuti. Hodí se jako předkrm nebo namísto polévky v rámci večeře.




Konzumací chřestu můžeme velmi pozitivně působit na naše zdraví, obsahuje totiž velmi vysoké množství kyseliny listové, vitamínů skupiny B, provitamínu A, vitamínu C a E, i minerálních látek, zejména draslíku a zinku. Bohatstvím živin, které obsahuje, blahodárně ovlivňuje naši vitalitu, oddolnost vůči stresu a onemocněním, činnost mozku, ledvin a střev, pročisťuje náš organizmus a zbavuje jej volných radikálů a kyselin.

Velmi užitečný článek o chřestu najdete zde. Dozvíte se v něm podrobněji o účincích chřestu, o upozorněních a doporučeních při jeho použití.

Recept na focacciu, kterou můžete spatřit na hlavní fotografii receptu je zde.

A nyní lze již přistoupit k samotnému receptu.

Navštivte také náš nový eShop!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Nejprve očistíme chřest. Tato úprava spočívá v omytí a následném odříznutí zdřevnatělých konců stonků, které vyhodíme, a hlaviček chřestu (kde končí lístky), které uvaříme v páře (zhruba po dobu 15 minut). Zbylé stonky oloupeme škrabkou a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak je třeba oloupat omyté brambory a nakrájet je na drobné kostičky. Nakrájíme i cibuli.

2
Hotovo

Pánev nahřejeme, a poté přidáme olivový olej. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a přidáme nadrobno nakrájené stonky chřestu a po pár minutách i kostičky brambor.

3
Hotovo

Zalijeme vínem a počkáme, až se z většiny vyvaří. Poté zalijeme horkou vodou, kterou přidáme v takovém množství, aby ze směsi mohl vzniknout konzistentní krém. Necháme vařit 25 minut, v jejichž průběhu občas promícháme, osolíme, opepříme. 5 minut před koncem přilijeme smetanu a promícháme.

4
Hotovo

Vše rozmixujeme dohladka a podáváme horké či minimálně teplé v kombinaci s vrcholky chřestu uvařenými v páře, parmezánem, bílým chlebem nebo domácí focacciou.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Cedrát v karamelu
předchozí
Cedrát v karamelu
Torta tenerina
další
Torta tenerina
Cedrát v karamelu
předchozí
Cedrát v karamelu
Torta tenerina
další
Torta tenerina

Přidejte komentář