3 0

Čokoládový poklad

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 40min
  • Porce 4
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Potrpíte si na delikatesy? Nebo chcete potěšit svého manžela, přítele nebo hosty? Připravte jim Čokoládový poklad! Dezert s čokoládovým krémem uvnitř v kombinaci s červeným rybízem je dokonalým požitkem. Asi ho znáte pod názvem čokoládový fondant nebo čokoládový fondán, ale mně tento dezert chutná tolik, že pro mě je to prostě Čokoládový poklad. Seznámím Vás tu s postupem na tento snadný a originální dezert z hořké čokolády bez másla, který podáváme například po obědě. Z uvedeného množství ingrediencí připravíte 4 zákusky. Lze je připravit s předstihem a před podáváním dát do trouby, proto si přípravu můžete naplánovat podle svého času. Čokoládové fondanty se totiž podávají ještě teplé proto, aby po zakrojení lžičky vytekl čokoládový krém. Pokud je budete podávat po vychladnutí, rozhodně je to také možné. Čokoládová náplň nebude tak tekutá, ale stále měkká a krémovitá.



Dokonalou chuťovou kombinací k tomuto zákusku je červený rybíz a lesní ovoce. Čokoládový poklad můžete podávat i s vanilkovou zmrzlinou. K zapečení dezertu lze použít hliníkové formičky o objemu 110 ml, které se pro svou odolnost vůči vysokým teplotám hodí i pro pečení v troubě. Máte rádi čokoládu? Pak se podívejte také na recepty:

Domácí horká čokoláda

Torta tenerina

Tiramisù s čokoládou.

Pročtěte si i další italské recepty různých typů na mém blogu! Všechny jsou koncipovány tak, abyste si pochutnali, ať jsou sladké či slané, pikantní či jemné. Pro výběr dalšího receptu jděte na hlavní stránku blogu nebo na stránku s kategoriemi receptů.

Nebo navštivte náš eShop s italskými víny, olivovými oleji a delikatesami pro pravý požitek z italského jídla prvotřídní kvality!

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Připravíme a navážíme si ingredience na Čokoládový poklad. Z vanilkového lusku vybereme semínka vanilky tak, že lusk podélně rozřízneme a nožem seškrábneme dřeň z obou polovin. Formičky vymažeme olivovým máslem Burroliva a vysypeme kakaem.

2
Hotovo

Připravíme si vodní lázeň a necháme v ní roztavit čokoládu. Jakmile bude čokoláda zcela tekutá, přidáme olivové máslo Burroliva.

3
Hotovo

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Nejprve šleháme samotné bílky na sníh. Zkontrolujeme tání čokolády a tuku Burroliva, protože pokud je vše roztaveno, zamícháme a odstavíme z vodní lázně. Žloutky s moučkovým cukrem šleháme, dokud nedosáhneme krémovité konzistence.

4
Hotovo

Do našlehaných žloutků přidáme vanilkovou dřeň, mouku, kakao a kukuřičný škrob. Vše dobře prošleháme.

5
Hotovo

K našlehané směsi žloutků a sypkých ingrediencí přilijeme roztavenou čokoládu s Burroliva (ne ihned z vodní lázně, jelikož je potřeba, aby čokoláda nebyla horká nebo příliš teplá). Opět ušleháme. Nyní zapneme troubu na 220 stupňů, abychom ji předehřáli. K našlehané směsi přidáme po lžících sníh z našlehaných bílků. Pomalu promícháváme už jen lžící a přestaneme, až když je hmota homogenní. Naplníme formičky až po okraj. Jakmile je v troubě 220 stupňů, snížíme teplotu na 200 stupňů a dáme formičky na plech a vložíme do trouby. Pečeme 9-10 minut. Po vyndání z trouby vyklopíme dezert z formičky (půjde to velmi snadno) na dezertní talířek, ozdobíme červeným rybízem a podáváme ještě teplé.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Domácí horká čokoláda
předchozí
Domácí horká čokoláda
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
další
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
Domácí horká čokoláda
předchozí
Domácí horká čokoláda
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty
další
Plněná omeleta a bruschetta s cherry rajčaty

Přidejte komentář