Ingredience
-
150 g hořká čokoláda s obsahem kakaa 60%
-
90 g bílekbílky zhruba ze 3 vajec
-
100 g žloutek4 žloutky
-
100 g Burroliva
-
50 g hladká mouka
-
90 g moučkový cukr
-
15 g kukuřičný škrob
-
10 g hořké kakao holandského typu
-
1 vanilkový lusk
-
125 g červený rybíz
Úvod
Potrpíte si na delikatesy? Nebo chcete potěšit svého manžela, přítele nebo hosty? Připravte jim Čokoládový poklad! Dezert s čokoládovým krémem uvnitř v kombinaci s červeným rybízem je dokonalým požitkem. Asi ho znáte pod názvem čokoládový fondant nebo čokoládový fondán, ale mně tento dezert chutná tolik, že pro mě je to prostě Čokoládový poklad. Seznámím Vás tu s postupem na tento snadný a originální dezert z hořké čokolády bez másla, který podáváme například po obědě. Z uvedeného množství ingrediencí připravíte 4 zákusky. Lze je připravit s předstihem a před podáváním dát do trouby, proto si přípravu můžete naplánovat podle svého času. Čokoládové fondanty se totiž podávají ještě teplé proto, aby po zakrojení lžičky vytekl čokoládový krém. Pokud je budete podávat po vychladnutí, rozhodně je to také možné. Čokoládová náplň nebude tak tekutá, ale stále měkká a krémovitá.
Dokonalou chuťovou kombinací k tomuto zákusku je červený rybíz a lesní ovoce. Čokoládový poklad můžete podávat i s vanilkovou zmrzlinou. K zapečení dezertu lze použít hliníkové formičky o objemu 110 ml, které se pro svou odolnost vůči vysokým teplotám hodí i pro pečení v troubě. Máte rádi čokoládu? Pak se podívejte také na recepty:
Tiramisù s čokoládou.
Pročtěte si i další italské recepty různých typů na mém blogu! Všechny jsou koncipovány tak, abyste si pochutnali, ať jsou sladké či slané, pikantní či jemné. Pro výběr dalšího receptu jděte na hlavní stránku blogu nebo na stránku s kategoriemi receptů.
Nebo navštivte náš eShop s italskými víny, olivovými oleji a delikatesami pro pravý požitek z italského jídla prvotřídní kvality!
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
K našlehané směsi žloutků a sypkých ingrediencí přilijeme roztavenou čokoládu s Burroliva (ne ihned z vodní lázně, jelikož je potřeba, aby čokoláda nebyla horká nebo příliš teplá). Opět ušleháme. Nyní zapneme troubu na 220 stupňů, abychom ji předehřáli. K našlehané směsi přidáme po lžících sníh z našlehaných bílků. Pomalu promícháváme už jen lžící a přestaneme, až když je hmota homogenní. Naplníme formičky až po okraj. Jakmile je v troubě 220 stupňů, snížíme teplotu na 200 stupňů a dáme formičky na plech a vložíme do trouby. Pečeme 9-10 minut. Po vyndání z trouby vyklopíme dezert z formičky (půjde to velmi snadno) na dezertní talířek, ozdobíme červeným rybízem a podáváme ještě teplé. |