0 0

Rybí vývar

Brodo di pesce

Vlastnosti:
  • pikantní
  • vegetariánské

Chutný a zdravý základní recept na rybí vývar, který zároveň umožní využít z ryb vše

  • 30
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Jako pokračování receptu na Pečenou pražmu uvádím ještě návod, jak připravit vývar z rybích zbytků, který lze použít pro mnoho dalších chutných receptů na bázi ryb a mořských plodů, např. různá risotta, paella, a umožňuje získat z ryb vše.

Já jsem použila zbytky (hlavy) jen z pražmy a chuť byla skvělá. Také děláte rybí vývary nebo polévky? Jaké druhy ryb používáte?

 

 

 

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Rybí hlavy musíme nejprve zbavit očí. To není zrovna příjemný zážitek, ale je třeba to udělat.. Poté se rybí hlavy ponoří do studené osolené vody na zhruba 30 minut. Tento postup odstraňuje nepříjemné pachutě z ryb.

2
Hotovo

Nakrájíme cibuli na 4 kusy, mrkev na kolečka, na několik kusů rozkrojíme i celer a orestujeme na pánvičce v malém množství olivového oleje.

3
Hotovo

Přidáme rybí hlavy, zalijeme vínem a poté vodou. Přihodíme ještě koření a citrón (nakrájenou dužinu).

4
Hotovo

Necháme vařit maximálně 20 minut. Poté vše scedíme a vybereme maso z hlav (opravdu tam je a je dobré, byla by škoda vyhodit). Nyní lze vývar využít pro další recepty! Dobrou chuť!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Banánové smoothie
předchozí
Banánové smoothie
Banánové smoothie
předchozí
Banánové smoothie

Přidejte komentář