Ingredience
-
2 ks rybí hlavynapř. z pražmy
-
150 ml bílé víno
-
400 ml voda
-
1/2 ks citrón
-
1 ks bílá cibule
-
1 stonek řapíkatý celer
-
1 ks mrkev
-
feferonkamletá
-
2 ks bobkový list
-
4 ks černý pepřcelý
Úvod
Jako pokračování receptu na Pečenou pražmu uvádím ještě návod, jak připravit vývar z rybích zbytků, který lze použít pro mnoho dalších chutných receptů na bázi ryb a mořských plodů, např. různá risotta, paella, a umožňuje získat z ryb vše.
Já jsem použila zbytky (hlavy) jen z pražmy a chuť byla skvělá. Také děláte rybí vývary nebo polévky? Jaké druhy ryb používáte?
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
Rybí hlavy musíme nejprve zbavit očí. To není zrovna příjemný zážitek, ale je třeba to udělat.. Poté se rybí hlavy ponoří do studené osolené vody na zhruba 30 minut. Tento postup odstraňuje nepříjemné pachutě z ryb. |
2
Hotovo
|
Nakrájíme cibuli na 4 kusy, mrkev na kolečka, na několik kusů rozkrojíme i celer a orestujeme na pánvičce v malém množství olivového oleje. |
3
Hotovo
|
Přidáme rybí hlavy, zalijeme vínem a poté vodou. Přihodíme ještě koření a citrón (nakrájenou dužinu). |
4
Hotovo
|
Necháme vařit maximálně 20 minut. Poté vše scedíme a vybereme maso z hlav (opravdu tam je a je dobré, byla by škoda vyhodit). Nyní lze vývar využít pro další recepty! Dobrou chuť! |