Ingredience
-
300 g hladká mouka
-
125 g mascarpone
-
150 g třtinový cukr
-
50 g Burroliva
-
1 vejce
-
2 lžíce smetana ke šlehání
-
z 1 bio citrónu citrónová kůra
-
1 sáček vanilkový cukr
-
5 g droždísušené
Úvod
Pokud si v Itálii zajdete do baru (bar je v Itálii kavárna, kde se podávají nápoje a lehká jídla včetně snídaní), můžete si dát klasickou snídani cornetto (croissant) a cappuccino. Co si ale dají Italové, když snídají doma? Odpověď je sušenky! Italové velmi rádi sušenky namáčejí do mléka, čaje nebo kávy s mlékem. Existuje obrovská škála sušenek a Sušenky z mascarpone, jejichž recept jsem upravila tak, jak si myslím, že jsou nejlepší, Vám tu představím jako první. Moje verze receptu se setkala s úspěchem a doufám, že potěší i Vás. Pro namáčení do mléka jsou ideální, pokud byste chtěli obměnit své snídaně, nechte se inspirovat a dejte si italskou snídani. Sušenky z mascarpone jsou výborné také samotné, protože nejsou vysušené.
Jsou velmi lahodné a voňavé. Citrónová kůra dodá sušenkám navíc svěží chuť. Z dobře tvarovatelného těsta daného množství připravíte snadno a rychle zhruba 30 sušenek lehce křupavých na povrchu a měkkých uvnitř. Pokud uděláte větší počet sušenek, je třeba snížit dobu pečení. V každém případě je vyndejte z trouby, jakmile začnou zlátnout.
Výživové údaje (vlevo) jsou přepočítány na 1 sušenku (celkový počet sušenek je 30).
Začněte den se Sušenkami z mascarpone hned zítra a dejte mi vědět, zda Vám také tolik chutnají!
Vyzkoušejte také: Čokoládový poklad, Domácí horkou čokoládu
nebo navštivte náš eShop s italskými víny, olivovými oleji a delikatesami, dováženými přímo z Itálie pro gurmety a milovníky italské kuchyně.
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Těsto si můžeme rozválet a vykrájet z něho takové tvary, jaké se nám líbí nebo postupně odtrhávat kousky těsta a prsty je formovat. Dáváme je na pečící papír a vložíme do trouby, až bude vyhřátá na požadovanou teplotu. Pečeme celkem 20 minut, z nichž posledních pět na režim ventilace. |