1 0

Sušenky z mascarpone

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 40min
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Pokud si v Itálii zajdete do baru (bar je v Itálii kavárna, kde se podávají nápoje a lehká jídla včetně snídaní), můžete si dát klasickou snídani cornetto (croissant) a cappuccino. Co si ale dají Italové, když snídají doma? Odpověď je sušenky! Italové velmi rádi sušenky namáčejí do mléka, čaje nebo kávy s mlékem. Existuje obrovská škála sušenek a Sušenky z mascarpone, jejichž recept jsem upravila tak, jak si myslím, že jsou nejlepší, Vám tu představím jako první. Moje verze receptu se setkala s úspěchem a doufám, že potěší i Vás. Pro namáčení do mléka jsou ideální, pokud byste chtěli obměnit své snídaně, nechte se inspirovat a dejte si italskou snídani. Sušenky z mascarpone jsou výborné také samotné, protože nejsou vysušené.



Jsou velmi lahodné a voňavé. Citrónová kůra dodá sušenkám navíc svěží chuť. Z dobře tvarovatelného těsta daného množství připravíte snadno a rychle zhruba 30 sušenek lehce křupavých na povrchu a měkkých uvnitř. Pokud uděláte větší počet sušenek, je třeba snížit dobu pečení. V každém případě je vyndejte z trouby, jakmile začnou zlátnout.

Výživové údaje (vlevo) jsou přepočítány na 1 sušenku (celkový počet sušenek je 30).

Začněte den se Sušenkami z mascarpone hned zítra a dejte mi vědět, zda Vám také tolik chutnají!

Vyzkoušejte také: Čokoládový poklad, Domácí horkou čokoládu

nebo navštivte náš eShop s italskými víny, olivovými oleji a delikatesami, dováženými přímo z Itálie pro gurmety a milovníky italské kuchyně.

 

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

V kastrůlku rozpustíme olivové máslo Burroliva. Do mísy prosijeme mouku, přidáme vanilkový cukr a droždí, třtinový cukr a předem nastrouhanou citrónovou kůru. Vše dobře promícháme.

2
Hotovo

Vidličkou rozšleháme vejce a vlijeme ke směsi. Přidáme i mascarpone, smetanu a tekuté máslo. Promícháme a zpracujeme v těsto.

3
Hotovo

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Těsto si můžeme rozválet a vykrájet z něho takové tvary, jaké se nám líbí nebo postupně odtrhávat kousky těsta a prsty je formovat. Dáváme je na pečící papír a vložíme do trouby, až bude vyhřátá na požadovanou teplotu. Pečeme celkem 20 minut, z nichž posledních pět na režim ventilace.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Tiramisù
předchozí
Tiramisù
Sicilská polévka
další
Sicilská polévka
Tiramisù
předchozí
Tiramisù
Sicilská polévka
další
Sicilská polévka

Přidejte komentář