Ingredience
-
500 g těsto na pizzuhttps://www.buonissimo.cz/pizza/
-
125 g mozzarellahmotnost samotné mozzarelly bez tekutiny
-
2 bramborystřední velikosti
-
2 větvičky rozmarýn
-
olivový olejextrapanenský
-
sůl
Úvod
Tímto příspěvkem zahajuji sérii receptů na pizzu, kterých je skutečně mnoho, ať již snadných či komplikovanějších. Jako první Vám představuji tu s bramborami. Už jste ji někdy ochutnali? Pokud ne, je to prostě MUST TRY! Takhle chutná domácí italská pizza! A proto Vám ji představuji hned v úvodu.
Pokud máte na pizzu chuť, ale jste v jednom shonu a příprava domácí pizzy je pro Vás obvykle nemožná, můžete si připravit těsto dopředu a nechat v lednici v hermeticky uzavřené nádobě až 3 dny. Zhruba 30 minut před předpokládanou konzumací je už jen vyndáte, rozválíte a ozdobíte. Pak je pizza s bramborami jednou z nejrychlejších, je lehce stravitelná, skládá se z několika málo ingrediencí a při jejím pečení se line příjemná vůně rozmarýnu. Tento recept navíc patří mezi nejlevnější, zvláště pokud si vyrobíte i domácí těsto na pizzu dle návodu zde:
Připravte si se mnou pizzu s bramborami od začátku do konce a nebudete litovat! Dávám Vám k dispozici recept, který sama používám a vím, že funguje. Domácí pizza je bezkonkurenční, však uvidíte!
Jaký olivový olej vybrat? Více zjistíte zde
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Rozehřejeme troubu na teplotu 250 stupňů. Připravíme si ingredience. Oloupeme brambory (na každou pizzu připadá jedna brambora) a hrubě je nastrouháme přímo na rozválené těsto (které jsme mezitím umístili na plech s pečícím papírem). Mozzarellu (na každou pizzu připadá 1/2 mozzarelly) vyjmeme ze slaného roztoku a opláchneme ji pod tekoucí vodou. Nakrájíme ji na kostičky a rovnoměrně rozmístíme po pizze. Závěrem odekorujeme lístečky rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem o osolíme dle chuti. Jeden drobný tip pro začátečníky: pokud se bojíte, že se Vám na pizzu vylije příliš oleje (což by se stát nemělo), zakryjte hrdlo láhve ukazováčkem a kývejte lahví nad pizzou, uvidíte, že se olej uvolní po kapkách. |
3
Hotovo
|
Nyní je pizza dobře ochucena a můžeme ji dát do trouby. Teplotu snížíme na 220 stupňů a pečeme 15 minut. Každá trouba je trochu jiná a může péci rychleji nebo pomaleji. Zejména při prvních pečeních kontrolujte, aby se pizza nikde nepřipálila. Další tip: pizzu lze dobře rozdělit na trojúhelníky rozstříháním nůžkami na kuře - nezničíte si talíře či plech rozřezáváním pizzy nožem. |