0 0
Pizza s bramborami

Sdílejte na sociální síti:

Toto URL můžete jen zkopírovat a sdílet

Ingredience

Upravit počet porcí
500 g těsto na pizzu https://www.buonissimo.cz/pizza/
125 g mozzarella hmotnost samotné mozzarelly bez tekutiny
2 brambory střední velikosti
2 větvičky rozmarýn
olivový olej extrapanenský
sůl

Uložte si tento recept

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Pizza s bramborami

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 25min
  • Porce 2
  • Snadné

Ingredience

Úvod

Sdílet

Tímto příspěvkem zahajuji sérii receptů na pizzu, kterých je skutečně mnoho, ať již snadných či komplikovanějších. Jako první Vám představuji tu s bramborami. Už jste ji někdy ochutnali? Pokud ne, je to prostě MUST TRY! Takhle chutná domácí italská pizza! A proto Vám ji představuji hned v úvodu.
Pokud máte na pizzu chuť, ale jste v jednom shonu a příprava domácí pizzy je pro Vás obvykle nemožná, můžete si připravit těsto dopředu a nechat v lednici v hermeticky uzavřené nádobě až 3 dny. Zhruba 30 minut před předpokládanou konzumací je už jen vyndáte, rozválíte a ozdobíte. Pak je pizza s bramborami jednou z nejrychlejších, je lehce stravitelná, skládá se z několika málo ingrediencí a při jejím pečení se line příjemná vůně rozmarýnu. Tento recept navíc patří mezi nejlevnější, zvláště pokud si vyrobíte i domácí těsto na pizzu dle návodu zde:

Pizza

Připravte si se mnou pizzu s bramborami od začátku do konce a nebudete litovat! Dávám Vám k dispozici recept, který sama používám a vím, že funguje. Domácí pizza je bezkonkurenční, však uvidíte!

Jaký olivový olej vybrat? Více zjistíte zde

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Vykynutý bochník těsta na pizzu (odkaz na přípravu těsta výše) rozkrojíme na dva díly a každý z nich vykoulíme a následně rozválíme do kulatého tvaru o průměru 30 - 32 cm.

2
Hotovo

Rozehřejeme troubu na teplotu 250 stupňů. Připravíme si ingredience. Oloupeme brambory (na každou pizzu připadá jedna brambora) a hrubě je nastrouháme přímo na rozválené těsto (které jsme mezitím umístili na plech s pečícím papírem). Mozzarellu (na každou pizzu připadá 1/2 mozzarelly) vyjmeme ze slaného roztoku a opláchneme ji pod tekoucí vodou. Nakrájíme ji na kostičky a rovnoměrně rozmístíme po pizze. Závěrem odekorujeme lístečky rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem o osolíme dle chuti. Jeden drobný tip pro začátečníky: pokud se bojíte, že se Vám na pizzu vylije příliš oleje (což by se stát nemělo), zakryjte hrdlo láhve ukazováčkem a kývejte lahví nad pizzou, uvidíte, že se olej uvolní po kapkách.

3
Hotovo

Nyní je pizza dobře ochucena a můžeme ji dát do trouby. Teplotu snížíme na 220 stupňů a pečeme 15 minut. Každá trouba je trochu jiná a může péci rychleji nebo pomaleji. Zejména při prvních pečeních kontrolujte, aby se pizza nikde nepřipálila. Další tip: pizzu lze dobře rozdělit na trojúhelníky rozstříháním nůžkami na kuře - nezničíte si talíře či plech rozřezáváním pizzy nožem.

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Glazované cibulky
předchozí
Glazované cibulky
Špagety aglio olio peperoncino
další
Špagety aglio olio peperoncino
Glazované cibulky
předchozí
Glazované cibulky
Špagety aglio olio peperoncino
další
Špagety aglio olio peperoncino

Přidejte komentář