0 0

Nutellový květ

Vlastnosti:
  • vegetariánské
  • 3h 50min
  • Porce 8
  • Středně těžké

Ingredience

Úvod

Sdílet

Vypadá krásně! Jakoby na Vašem stole byla váza s květinami. Je úplná škoda odtrhnout první kousek této briošky, že? Ale kdo to udělá, ucítí tu příjemnou souhru chutného pečiva a lahodné náplně. Pak je potřeba zapnout troubu znovu nebo na stůl postavit tu vázu… 🙂




Nutellový květ je brioška, kterou doma připravíte velmi snadno a veškeré ingredience jsou běžně dostupné. Vyzkoušejte tento recept, se kterým Vám vyjde skvěle! Výborně se hodí ke snídani pro sladký start dne. Nutellu můžete zaměnit například za marmeládu. Dobrou chuť!

Další recepty, které Vás mohou zajímat:

Sušenky z mascarpone

Čokoládový poklad

Domácí horká čokoláda

Tiramisù



You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Kroky

1
Hotovo

Necháme rozpustit droždí ve vlažné vodě, přidáme cukr, mouku hladkou i hrubou, jogurt i vanilkový cukr a začneme hnětat. Přidáme i vejce, dále hněteme, přidáme sůl a změklé olivové máslo Burroliva a uhněteme. Jakmile docílíme homogenního těsta, dáme mu formu bochníku a necháme dvě hodiny kynout v přiklopené míse.

2
Hotovo

Po dvou hodinách bochník rozdělíme na 4 stejně velké kusy. S jedním z nich začneme a zbylé tři zatím dáme stranou. První kus těsta vykoulíme a rozválíme tak, abychom obdrželi tenkou placku o průměru 29 cm, kterou přeneseme na plech s pečícím papírem. Pomažeme rovnoměrně a až k okraji tenkou vrstvu Nutelly. Vezmeme si další kus těsta, vytvarujeme ho do kuličky a rozválíme. Vrstvu Nutelly tímto vyváleným těstem překryjeme. Navrch opět rozetřeme Nutellu v tenké vrstvě. Opakujeme proces s dalším kusem těsta, rozetřením Nutelly. Poslední vrstvou je těsto. Celkem tedy máme 4 vrstvy těsta a 3 vrstvy Nutelly. Dobře uzavřeme okraj kolem dokola budoucího květu.

3
Hotovo

Poté si vezmeme dlouhý nůž a provádíme do těsta řezy tak, abychom obdrželi celkem 16 trojúhelníkových dílů se společným středem. Vždy začneme až zhruba 3 cm od středu a vedeme řez k okraji. Provedeme řez na jedné straně, pak na té protější, každý díl rozdělíme na polovinu (stále necháváme střed neporušený), ty pak na další polovinu, nyní je jich 8, každý z nich tedy ještě jednou rozpůlíme. Dostaneme 16 dílů se společným středem o průměru 6 cm.

4
Hotovo

Do každé ruky si vezmeme jeden cíp a otočíme jím jednou a podruhé směrem rukama k sobě. Toto opakujeme, dokud nemáme každý cíp přetočen. Celý květ necháme ještě 1h kynout.

5
Hotovo

Potom květ dáme do předehřáté trouby a pečeme 20 min na 180 stupňů. Vyndáme z trouby, pomašlujeme mlékem, počkáme, až zchladne a lehce posypeme moučkovým cukrem.
Buon appetito!

Hodnocení

Buďte první, kdo k tomuto receptu přidá hodnocení
Pizzettine
další
Pizzettine
Pizzettine
další
Pizzettine

Přidejte komentář