Ingredience
-
200 g hladká mouka
-
250 g hrubá mouka
-
50 g cukr
-
25 g Burroliva
-
80 g voda
-
125 g bílý jogurt
-
2 sáčky vanilkový cukr
-
2 vejce
-
5 g droždísušené
-
1 g sůl
-
Nutella
-
mléko
-
moučkový cukr
Úvod
Vypadá krásně! Jakoby na Vašem stole byla váza s květinami. Je úplná škoda odtrhnout první kousek této briošky, že? Ale kdo to udělá, ucítí tu příjemnou souhru chutného pečiva a lahodné náplně. Pak je potřeba zapnout troubu znovu nebo na stůl postavit tu vázu… 🙂
Nutellový květ je brioška, kterou doma připravíte velmi snadno a veškeré ingredience jsou běžně dostupné. Vyzkoušejte tento recept, se kterým Vám vyjde skvěle! Výborně se hodí ke snídani pro sladký start dne. Nutellu můžete zaměnit například za marmeládu. Dobrou chuť!
Další recepty, které Vás mohou zajímat:
You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.
Kroky
1
Hotovo
|
Necháme rozpustit droždí ve vlažné vodě, přidáme cukr, mouku hladkou i hrubou, jogurt i vanilkový cukr a začneme hnětat. Přidáme i vejce, dále hněteme, přidáme sůl a změklé olivové máslo Burroliva a uhněteme. Jakmile docílíme homogenního těsta, dáme mu formu bochníku a necháme dvě hodiny kynout v přiklopené míse. |
2
Hotovo
|
Po dvou hodinách bochník rozdělíme na 4 stejně velké kusy. S jedním z nich začneme a zbylé tři zatím dáme stranou. První kus těsta vykoulíme a rozválíme tak, abychom obdrželi tenkou placku o průměru 29 cm, kterou přeneseme na plech s pečícím papírem. Pomažeme rovnoměrně a až k okraji tenkou vrstvu Nutelly. Vezmeme si další kus těsta, vytvarujeme ho do kuličky a rozválíme. Vrstvu Nutelly tímto vyváleným těstem překryjeme. Navrch opět rozetřeme Nutellu v tenké vrstvě. Opakujeme proces s dalším kusem těsta, rozetřením Nutelly. Poslední vrstvou je těsto. Celkem tedy máme 4 vrstvy těsta a 3 vrstvy Nutelly. Dobře uzavřeme okraj kolem dokola budoucího květu. |
3
Hotovo
|
Poté si vezmeme dlouhý nůž a provádíme do těsta řezy tak, abychom obdrželi celkem 16 trojúhelníkových dílů se společným středem. Vždy začneme až zhruba 3 cm od středu a vedeme řez k okraji. Provedeme řez na jedné straně, pak na té protější, každý díl rozdělíme na polovinu (stále necháváme střed neporušený), ty pak na další polovinu, nyní je jich 8, každý z nich tedy ještě jednou rozpůlíme. Dostaneme 16 dílů se společným středem o průměru 6 cm. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|